Rozwój związku priorytetem ZR

• PDF

W dniach 5-6.10.2012 r. w Turawie odbyło się szkolenie nt. rozwoju związku. Seminarium zorganizowano dla członków Zarządu Regionu, Regionalnej Komisji Rewizyjnej oraz Przewodniczących Oddziałów ZR.  Na zaproszenie Przewodniczącej ZR na seminarium przybyli kierownik Biura Rozwoju Związku KK – Kacper Stachowski oraz kierownik Działu Szkoleń KK – Janusz Zabiega.

Seminarium miało na celu uświadomienie członkom ZR i RKR, że dzisiaj najważniejszy w związku jest rozwój i pozyskiwanie nowych członków. Niezależnie od zawirowań na rynku pracy, zwolnień, odejść na emerytury musimy zauważać ten problem i koniecznie reagować, gdyż w niedługim czasie w naszych szeregach będzie nas coraz mniej. Dlatego też, jako pierwszy Region, zdecydowaliśmy się na zaproszenie Przedstawicieli KK, którzy pokażą nam w sposób profesjonalny jak do tego dążyć. Koledzy z KK pokazali nam jedynie drogę – kierunek, w którym musimy podążać. Drogę z jej zakrętami musimy pokonać sami. Podczas 2-dniowego seminarium przyjęto plan działań, który opracowano wspólnie z członkami ZR i RKR. Bez zaangażowania wszystkich biorących udział w seminarium nie ma szans powodzenia.

Rozwój związku dzisiaj jest priorytetem ZR NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego, a celem nadrzędnym to zwiększenie liczebności o 1100 członków do końca kadencji 2010/2014.

Poprawiony: poniedziałek, 08 października 2012 13:24