Spotkanie z ks. Jerzym Niedzielskim

• PDF

Oddział Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego w Nysie i Urząd Miejski w Nysie zapraszają na spotkanie z kapelanem wojskowym ks. ppłk Jerzym Niedzielskim „WRÓCIŁEM  Z AFGANISTANU DRAMAT NARODU W RELACJI NAOCZNEGO ŚWIADKA” 8 października 2012 r. (poniedziałek) godz. 17:30 Ośrodek Pomocy Społecznej w Nysie ul. KEN 1a - sala konferencyjna (pierwsze piętro).

Wstęp bezpłatny

Ks. ppłk Jerzy Niedzielski przed Wielkanocą 2012 r. wrócił z misji Afgańskiej. „Przed wyjazdem wydawało mi się, że media demonizują Afganistan, ponieważ to była moja czwarta misja, miałem za sobą misje m.in. w Libanie, na Bałkanach, ale też w Iraku i wydawało mi się, że jeżeli przeszedłem Irak, to Afganistan nie stworzy jakiś nadzwyczajnych kłopotów, bo w Iraku pustynia, w Afganistanie pustynia, tam islam, tu islam, tam strzelają, tu strzelają, a jednak media w jakimś sensie miały rację – wyznaje ks. Jerzy Niedzielski - Jest to misja jedna z najtrudniejszych, jakie przeżyłem i chyba jakie przeżywają ci, którzy w niej biorą udział”.

Poprawiony: piątek, 05 października 2012 06:44