II Lądek Trail w biegach górskich

• PDF

Irena Czuta – Pakosz (członek NSZZ „Solidarność” ) zdecydowanie zwyciężyła w biegach górskich a Piotr junior Pakosz  zwyciężył w marszu nornic walking 22 września w Lądku Zdroju.

Po raz drugi w trakcie odbywania Przeglądu Filmów Górskich w Lądku Zdroju wystartował Bieg Górski „Lądek Trail” na dystansie 15 km (+430 m, -430m). Areną biegu były góry i lasy w okolicach masywu Trojaka, a większość trasy prowadziła naturalnymi ścieżkami. Start i meta w Lądku Zdroju – Stawy Biskupie, a dla mniej wytrzymałych odbył się marsz Nordic Walking na 7,5 km. Po zawodach uczestników czekała dekoracja w Lądeckim amfiteatrze. Miło nam poinformować, że w biegu kobiet zdecydowanie wygrała Irena Pakosz z LKS Górnik Januszkowice,  przed Natalią Haczyk - Bieg Opolski.  W marszu nordic walking  na 7,5 km zdecydowanie zwyciężył  Piotr jun. Pakosz-LKS Górnik Januszkowice ( PG Zdzieszowice), potwierdzając swoje duże możliwości wytrzymałościowe.

(pp)

Poprawiony: poniedziałek, 24 września 2012 07:43