Bursztynowy Ołtarz Ojczyzny - prośba o wsparcie

• PDF

Realizacja ponadczasowego dzieła, którym niewątpliwie jest Bursztynowy Ołtarz Ojczyzny, jest możliwa dzięki ofiarności darczyńców. Wszystkich, którzy mają taką możliwość, prosimy o wsparcie -   zadeklarowaną kwotę, jako darowiznę na zakup rurek i taśmy z miedzi do budowy Bursztynowego Ołtarza w Bazylice Św. Brygidy można wpłacać na konto: Region Gdański NSZZ ,, Solidarność" ul. Wały Piastowskie 24 ; 80-855 Gdańsk - Bank Millennium O/Gdańsk Nr 34 1160 2202 0000 0000 6189 1527 z dopiskiem ,, OŁTARZ"

31 sierpnia 2019 r. na uroczystości 39 rocznicy strajków 1980 r. i powstania Naszego Związku, będzie uroczyste odsłonięcie drugiego łanu pszenicznego a pośród pszenicznych źdźbeł pojawi się też polny bursztynowy mak. Wykonanie tych elementów Bursztynowego Ołtarza Ojczyzny jest możliwe dzięki ofiarności dotychczasowych darczyńców. Jeżeli budowa Bursztynowego Ołtarza Ojczyzny ma być dalej realizowana nieprzerwanie to konieczne są kolejne zakupy materiału. Po raz kolejny proszę o wsparcie i pomoc w pozyskaniu środków finansowych na zakup materiałów niezbędnych do budowy Bursztynowego Ołtarza Ojczyzny w Bazylice Św. Brygidy w Gdańsku. W sumie, aby zakończyć zakup materiałów brakuje jeszcze ~5 tyś zł na zakup taśmy i 12500 zł na zakup rurek łącznie potrzebujemy jeszcze ~17,5 tyś. zł. Tych środków bez dalszego Waszego wsparcia raczej nie uzyskamy. Dlatego proszę o dalsze Wasze wsparcie i pomoc finansową.

Krzysztof Żmuda

Przewodniczący KM NSZZ ,,Solidarność” Stoczni Remontowa Shipbuilding w Gdańsku Tel. 502193048

Poprawiony: czwartek, 08 sierpnia 2019 07:21