Bursztynowy Ołtarz Ojczyzny - prośba o wsparcie

• PDF

Realizacja ponadczasowego dzieła, którym niewątpliwie jest Bursztynowy Ołtarz Ojczyzny, jest możliwa dzięki ofiarności darczyńców. Zadeklarowaną kwotę, jako darowiznę na zakup rurek i taśmy z miedzi do budowy Bursztynowego Ołtarza w Bazylice Św. Brygidy można wpłacać na konto: Region Gdański NSZZ ,, Solidarność" ul. Wały Piastowskie 24 ; 80-855 Gdańsk - Bank Millennium O/Gdańsk; Nr 34 1160 2202 0000 0000 6189 1527 z dopiskiem ,,OŁTARZ"

Jeżeli budowa Bursztynowego Ołtarza Ojczyzny ma być realizowana nieprzerwanie to konieczne są kolejne zakupy materiału. Do dalszych prac potrzebne będzie jeszcze ~800 kg taśmy miedzianej o grubości 0,6 mm i po ~1000 mb rurek o średnicy 8 i 6 mm, aby zrealizować zamówienie za ten materiał w połowie sierpnia br. należy zapłacić łącznie ~42 tys. zł, a wolnych środków na rachunku mamy 16980 zł. W sumie, aby zakończyć zakup materiałów brakuje jeszcze ~25 tys. zł, których bez dalszego Waszego wsparcia raczej tej kwoty nie uzyskamy. Dlatego proszę o Wasze wsparcie i pomoc w dotarciu do potencjalnych darczyńców. Złożenie zamówienia było konieczne i wiąże się to z dostawą materiału w pierwszym tygodniu września, co pozwoli na szybszą nieprzerwaną budowę poszczególnych elementów Bursztynowego Ołtarza. Wszystkich, którzy mają taką możliwość, proszę o dalsze wsparcie w poszukiwaniu środków na realizację kolejnych zamówień potrzebnego materiału.

Krzysztof Żmuda

Przewodniczący KM NSZZ ,,Solidarność” Stoczni Remontowa Shipbuilding w Gdańsku Tel. 502193048

Poprawiony: poniedziałek, 01 lipca 2019 09:31