O DPS-ach na WRDS

• PDF

Warunki płacy i pracy zatrudnionych w Domach Pomocy Społecznej na terenie województwa opolskiego to jeden z wiodących tematów dzisiejszego posiedzenia Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego w Opolu. W spotkaniu uczestniczy Przewodnicząca ZR NSZZ "Solidarność" Śląska Opolskiego Cecylia Gonet, jej zastępca Dariusz Brzęczek, Grzegorz Jędrzej - członek ZR oraz przedstawiciele organizacji zakładowych NSZZ "Solidarność" działających w DPS-ach na terenie naszego województwa. Komisję Zakładową NSZZ "Solidarność" w Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z filią w Szymiszowie i Leśnicy reprezentuje jej przewodnicząca Dorota Mielniczuk, Komisję Zakładową NSZZ "Solidarność" w Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu - przewodnicząca Agnieszka Pusz, Komisję Międzyzakładową NSZZ "Solidarność" Pracowników Pomocy Społecznej i Oświaty w Kadłubie - przewodnicząca Izabela Kuczma, Komisję Zakładową NSZZ "Solidarność" w Domu Pomocy Społecznej w Klisinie z siedzibą w Boboluszkach - przewodniczący Marian Podkówka.

Posiedzenie WRDS odbywa się w Sali im. Lecha Kaczyńskiego Urzędu Wojewódzkiego w Opolu.

Poprawiony: środa, 15 maja 2019 11:26