e - Doradca zawodowy

Współczesny rynek pracy wymaga nowych postaw zarówno od bezrobotnych jak i zatrudnionych, tak, aby mogli sprostać coraz większym wymaganiom stawianym w miejscu pracy.

Aby radzić sobie na rynku pracy, poza kwalifikacjami, jest nam także potrzebna wiedza jak efektywnie szukać pracy. Konieczna jest więc znajomość metod i technik poszukiwania pracy, zasad pisania listów motywacyjnych oraz życiorysów zawodowych, prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych.

Bierność zawodowa jest jedną z najbardziej niebezpiecznych postaw. Popadają w nią osoby bezrobotne, przez co tracą szanse na znalezienie nowego zatrudnienia. Co gorsza, bierni są też pracownicy mający pracę, zwłaszcza ci z branż i zakładów obecnie niezagrożonych. Nagła utrata pracy staje się dla nich wielkim dramatem, z którym nie potrafią sobie poradzić. Tymczasem, dzięki nowym umiejętnościom czy odbytym kursom prawdopodobieństwo utraty pracy jest mniejsze a czas ewentualnego przebywania bez pracy mógłby być znacznie krótszy.

Na tej stronie będziemy umieszczać informacje potrzebne w poruszaniu się na rynku pracy oraz o możliwościach rozwoju zawodowego.

SZKOLENIA

Szkolenia w Muster-in

PORADNIKI

Poradnik dla szukających pracy