NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Pocztowcy z Opolszczyzny na manifestacji w Warszawie

• PDF

Blisko dwustuosobowa grupa Pocztowców w całej Opolszczyzny 18 października uczestniczyła w ogólnopolskiej manifestacji pracowników Poczty Polskiej przed Ministerstwem Administracji i Cyfryzacji w Warszawie.

Poprawiony: piątek, 24 października 2014 10:48 Więcej…

Agencje pracy wiecznie tymczasowej

• PDF

NSZZ „Solidarność” apeluje do Premier Ewy Kopacz o pilne zmiany prawa dotyczącego agencji pracy tymczasowej, zwracając uwagę na poważne nadużycia w ich funkcjonowaniu.

Poprawiony: piątek, 24 października 2014 06:31 Więcej…

Sejm oskładkował umowy zlecenia

• PDF

Posłowie przegłosowali oskładkowanie umów zleceń i umów członków rad nadzorczych. - To drobny krok w dobrym kierunku, ale niewystarczający – ocenia „Solidarność” i dodaje – nasze kampanie zaczynają przynosić efekty.

Poprawiony: czwartek, 23 października 2014 13:07 Więcej…

Czy likwidacja inspekcji jest konieczna

• PDF

15 października 2014 r. odbyła się debata „Czy powołanie nowej Inspekcji czuwającej nad bezpieczeństwem żywności jest konieczne by  usprawnić działający system?”. Zorganizowała ją Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” przy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Opolu i Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego. Debata związana była z planami legislacyjnymi - projektami ustaw: o Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii (inicjatywa Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi) i o Państwowej Inspekcji  Weterynarii i Żywności (autorstwa Klubu Parlamentarnego Platformy Obywatelskiej).

Poprawiony: środa, 22 października 2014 11:59 Więcej…

Komunikat

• PDF

Zarząd Regionu informuję, że  w pierwszym tygodniu grudnia br. planowane jest szkolenie (2 dni) dla członków Rad Pracowników i członków ERZ będących członkami NSZZ „Solidarność”.

Ilość miejsc ograniczona do 20 uczestników (liczy się kolejność zgłoszeń)

Prosimy o zgłoszenia  uczestników szkolenia w nieprzekraczalnym terminie do 20 listopada 2014 r.

Tel. 77 423286864

Fax 77 4545548 lub e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Poprawiony: środa, 22 października 2014 08:14

Pierwsza rocznica śmierci Ninki

• PDF

Dziś mija pierwsza rocznica śmierci Antoniny Smolin, wieloletniej księgowej Zarządu Regionu. Naszej Drogiej Koleżanki Ninki.

Msza św. za zmarłą zostanie odprawiona 22 października o godz. 1800 w kościele pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej w Opolu – Groszowicach

Poprawiony: środa, 22 października 2014 06:58

Solidarność pamięta o swoim Patronie

• PDF

W niedzielę 19 października w Opolu odbyły się regionalne uroczystości ku czci bł. ks. Jerzego Popiełuszki w 30. rocznicę jego męczeńskiej śmierci. Uroczystości rozpoczęły się uroczystą Mszą św. w intencji „Świata pracy”. Wieczorem naukowcy z Instytutu Historii Uniwersytetu Opolskiego przedstawili sylwetkę bł. ks. Jerzego. Prowadzący sympozjum dr Antoni Maziarz zwracał uwagę, że wiele kazań bł. ks. Popiełuszki, mimo innego systemu politycznego jest nadal aktualnych.

Poprawiony: poniedziałek, 20 października 2014 13:00 Więcej…

Zaproszenie

• PDF

Serdecznie zapraszamy na Bieg Sztafetowy Solidarności w niedziele 19 października na trasie:i Góra Świętej Anny - Zdzieszowice - Krapkowice - Opole dla uczczenia XXX rocznicy tragicznej śmierci Patrona Solidarności Błogosławionego Ks. Jerzego Popiełuszko

Poprawiony: piątek, 17 października 2014 11:45 Więcej…

Życzenia

• PDF

18 października swoje święto obchodzą Łącznościowcy i Pracownicy Poczty Polskiej. Z tej okazji w imieniu Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego życzę ludzkiej życzliwości i społecznego uznania, stabilizacji zatrudnienia oraz godziwych warunków pracy i płacy. Życzę również długich lat życia w zdrowiu, szczęścia rodzinnego oraz satysfakcji z osiągnięć prywatnych i zawodowych.

Przewodnicząca Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego Cecylia Gonet.

Poprawiony: piątek, 17 października 2014 08:03

Strona 1 z 62