biuletyn_8-9

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

14 sierpnia biuro ZR nieczynne

• PDF

14 sierpnia (poniedziałek) 2017 r. biuro Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" będzie nieczynne.

Sprawdź, co się zmieni i jakie masz uprawnienia

• PDF

Oddział ZUS w Opolu we współpracy z Regionem Śląska Opolskiego NSZZ „Solidarność” zapraszają 22 sierpnia 2017 r. o godz. 12.00 na otwarte konsultacje emerytalne w siedzibie ZR przy ul. Damrota 4 w Opolu (sala konferencyjna).

Poprawiony: piątek, 11 sierpnia 2017 10:32 Więcej…

Zmiany w ustawie o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych

• PDF

Dożywotnie świadczenie pieniężne dla wszystkich działaczy opozycji antykomunistycznej i osób represjonowanych z powodów politycznych oraz pierwszeństwo w opiece zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych – to główne założenia przyjętej przez Sejm nowelizacji ustawy o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych.

Poprawiony: czwartek, 10 sierpnia 2017 09:09 Więcej…

Możesz pomóc

• PDF

Zgodnie z uchwałą XXII Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" od 2008 r. sierpień został ustanowiony Miesiącem Honorowego Krwiodawstwa NSZZ "Solidarność".

Poprawiony: środa, 09 sierpnia 2017 06:50 Więcej…

Zróznicowany wiek emerytalny zgodny z oczekiwaniami społecznymi Polaków

• PDF

Nie mamy wątpliwości, że przepisy wprowadzające zróżnicowany wiek emerytalny dla kobiet oraz dla mężczyzn są prawidłowe i zgodne z oczekiwaniami społecznymi jak również polską tradycją i stanem pierwotnym obowiązującym przed dniem 1 października 2017 r., a więc również w okresie, w którym Polska wstąpiła do Unii Europejskiej.

Poprawiony: środa, 09 sierpnia 2017 08:08 Więcej…

Spotkanie Regionalnej Sekcji Pożarnictwa

• PDF

7 sierpnia w sali konferencyjnej ZR w Opolu odbyło się spotkanie Regionalnej Sekcji Pożarnictwa NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego.

Poprawiony: wtorek, 08 sierpnia 2017 06:18 Więcej…

Program "Wyprawka szkolna"

• PDF

Wsparcie dotyczy zakupu podręczników do kształcenia ogólnego, w tym podręczników do kształcenia specjalnego lub podręczników do kształcenia w zawodach, dopuszczonych do użytku szkolnego przez Ministra Edukacji Narodowej.

Kondolencje

KOLEDZE

WALDEMAROWI FRANCZYK

wyrazy głębokiego współczucia z powodu śmierci

MAMY

składają członkowie

Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność”

przy PWiK w Brzegu Sp. z o.o.

Prezydent podpisał dwie ważne ustawy dla pracowników

• PDF

1 sierpnia 2017 r. Prezydent RP Andrzej Duda złożył podpisy pod dwiema ustawami, które są ważne dla pracowników w Polsce. Pierwszą z nich jest ustawa z dnia 20 lipca 2017 r. o zmianie ustawy o ochronie roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy oraz ustawy o kosztach sądowych w sprawach cywilnych.

Poprawiony: piątek, 04 sierpnia 2017 06:39 Więcej…

Strona 1 z 145