NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Rozlicz się z podatku CIT i PIT za 2017 rok

• PDF

Zgodnie z art. 27 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych, niektórzy podatnicy, w tym związki zawodowe, są zobowiązani złożyć, w terminie do końca 3 miesiąca następnego roku, zeznanie roczne CIT-8 o wysokości dochodu osiągniętego (straty poniesionej) w roku podatkowym.

Poprawiony: piątek, 16 lutego 2018 09:36 Więcej…

X Pielgrzymka do Łagiewnik

• PDF

W 100-lecie odzyskania przez Polskę Niepodległości Region Śląska Opolskiego NSZZ „Solidarność” organizuje w dniu 24 marca (sobota) 2018 roku pielgrzymkę do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.

Poprawiony: czwartek, 15 lutego 2018 12:05 Więcej…

Oświadczenie w/s #fakenews n/t prac Komisji Kodyfikacyjnej dot. prawa pracy

• PDF

Koleżanki i Koledzy, Członkowie Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność”, coraz częściej w środkach masowego przekazu ukazują się informacje na temat prac Komisji Kodyfikacyjnej prawa pracy. - czytamy w Oświadczeniu Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotra Dudy.

Poprawiony: czwartek, 15 lutego 2018 08:27 Więcej…

XXI posiedzenie Komitetu Monitorującego

• PDF

W dniu dzisiejszym w sali konferencyjnej im. Orła Białego Urzędu Marszałkowskiego w Opolu odbyło się XXI posiedzenie Komitetu Monitorującego RPO WO 2014 – 2020.

W spotkaniu uczestniczyła Przewodnicząca Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego Cecylia Gonet.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 11:53 Więcej…

Pracownicy tymczasowi, płaca minimalna, urlopy. Obradował zespół ds. prawa pracy.

• PDF

Wydłużenie urlopu wypoczynkowego, modyfikacja składników wynagrodzenia minimalnego a także zmiany diet w zagranicznej podróży służbowej to tylko niektóre zagadnienia, którymi

zajmie się Zespół Problemowy ds. prawa pracy Rady Dialogu Społecznego.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 11:54 Więcej…

Dorabiałeś do emerytury? Rozlicz się z ZUS

• PDF

Jeżeli w ubiegłym roku dorabiałeś do wcześniejszej emerytury lub renty masz czas do końca lutego, żeby powiadomić ZUS o swoich dodatkowych przychodach. Nie muszą się z nich rozliczać tylko te osoby, które osiągnęły powszechny wiek emerytalny, czyli 60 lat kobiety i 65 lat mężczyźni. Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 12:01 Więcej…

Przekaż swój 1 %

• PDF

Początek roku to czas rozliczeń podatkowych. Każdy z nas może przekazać 1 % na konto osobiste osoby lub organizacji podając jedynie numer KRS i przyczynić się do zmiany życia potrzebujących, najczęściej bardzo chorych dzieci na lepsze.

Do Zarządu Regionu corocznie wpływają prośby o pomoc. Serdecznie zachęcamy do pomocy członkom rodzin naszego związku.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 12:24 Więcej…

Kondolencje

• PDF

Wyrazy głębokiego współczucia oraz szczere słowa wsparcia i otuchy