biuletyn_8-9

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wygraj indeks i roczne stypendium w ogólnopolskim konkursie historycznym!

• PDF

Od 15 września rusza rejestracja szkół do V edycji ogólnopolskiego konkursu historycznego – Olimpiada Solidarności. Dwie dekady historii (1970 – 1990).

Rejestracja szkół potrwa do 15 listopada 2017 r. Etap szkolny odbędzie się 28 listopada 2017 roku o godz. 10.00.

Poprawiony: wtorek, 17 października 2017 07:26 Więcej…

Pomoc dla Mikołaja

• PDF

Prosimy w imieniu Zarządu Regionu Wielkopolska NSZZ "Solidarność" oraz własnym o pomoc w leczeniu Mikołaja Napierały.

Poprawiony: wtorek, 17 października 2017 06:09 Więcej…

12 lat współpracy "Solidarność" - DGB Brandenburgia Zachodnia

• PDF

W dniach 11 – 13 października br. w Opolu gościła delegacja związkowców z Niemiec. Cykliczne spotkania są elementem 12-letniej współpracy pomiędzy NSZZ „Solidarność” Regionu Śląska Opolskiego, a niemieckim związkowym regionem Poczdam – Północno – Zachodnia Brandenburgia.

Poprawiony: poniedziałek, 16 października 2017 12:41 Więcej…

"Zorganizowani mają lepiej" – WITAMY!

• PDF

W październiku nasz Region powiększył się o kolejną organizację związkową. Prezydium ZR zarejestrowało :

OZ NSZZ „Solidarność” w Polaris Poland Sp. z o.o. w Opolu

Przewodniczącą organizacji została wybrana Zofia RADOMSKA.

Koleżanki i kolegów serdecznie witamy w gronie związkowców!

Zapraszamy do modlitwy w intencji bł. ks. Jerzego Popiełuszki

• PDF

Serdecznie zapraszamy przewodniczących wraz z pocztem sztandarowym, wszystkich członków oraz sympatyków "Solidarności" na uroczystą Mszę św. w intencji bł. ks. Jerzego Popiełuszki - patrona NSZZ „Solidarność”, która odbędzie się w Opolu w dniu 19 października (czwartek) 2017 r. w kościele pw. św. Sebastiana (kościół mieści się na placu Sebastiana, w pobliżu Katedry Opolskiej, przy Małym Rynku w Opolu).

Program uroczystości:

godz. 1815 – zbiórka pocztów sztandarowych

godz. 1830 – Msza św. w kościele pw. św. Sebastiana

Po Mszy św. przejście i złożenie wiązanek kwiatów oraz zapalenie zniczy pod pomnikiem bł. ks. Jerzego Popiełuszki przy katedrze opolskiej.

Poprawiony: poniedziałek, 16 października 2017 07:37

Pieniądze dla nowych emerytów już wypłacone.

• PDF

- Wydaliśmy już decyzje przyznające emerytury w obniżonym wieku, a w ślad za tym wypłaciliśmy należności.

Poprawiony: poniedziałek, 16 października 2017 06:41 Więcej…

W Sejmie o rodzinie i jej prawach

• PDF

14 października w Sejmie odbyła się konferencja "Prawa rodziny - rdzeń współczesnej demokracji" z udziałem minister Elżbiety Rafalskiej. Konferencja zainicjowała cykl wydarzeń, które organizowane są w ramach obchodów, ustanowionego 22 października, Dnia Praw Rodziny, pod honorowym patronatem prezydenta Andrzeja Dudy.

Życzenia dla nauczycieli

• PDF

Nauczyciel to ktoś bardzo wyjątkowy, kto potrafi wykorzystać swoją pomysłowość, dobroć i dociekliwy umysł do wypracowania rzadkiej umiejętności zachęcania innych do myślenia, marzenia, poznawania, próbowania, działania!
(B. Conklin)

Z okazji
Święta Edukacji Narodowej
wszystkim Pracownikom placówek oświatowych składam życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności.
Życzę, aby praca była dla Was nieustającą pasją i wyzwaniem, niech trud w nią włożony przynosi wspaniałe owoce. Niech towarzyszy Wam przekonanie, że tworzycie przyszłość nadając jej lepszy kształt.

Przewodnicząca Zarządu Regionu

NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego

Cecylia Gonet

Poprawiony: poniedziałek, 16 października 2017 09:50

Szczęśliwa trzynastka

• PDF

Letnio-jesienne starty maratońskie rozpocząłem 23 Maratonem Solidarności Gdynia –Sopot – Gdańsk. To mój trzynasty start w tym maratonie. Niesamowite jak ten czas szybko leci, jeszcze nie tak dawno był ten pierwszy. Maraton Solidarności to coś szczególnego.

Poprawiony: poniedziałek, 16 października 2017 09:49 Więcej…

Strona 1 z 154