NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Domagają się poprawy sytuacji finansowej pracowników Inspekcji Sanitarnej

• PDF

Sekcja Krajowa NSZZ „Solidarność” Pracowników Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych rozpatruje możliwość złożenia pozwu zbiorowego z powodu braku waloryzacji płac w latach 2009-2014 dla pracowników Inspekcji Sanitarnej. Głębokie zaniepokojenie pogarszającą się sytuacja pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej wyrazili też delegaci XXV WZDR NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego.

Poprawiony: wtorek, 12 sierpnia 2014 13:29 Więcej…

PKW daje podwyżkę

• PDF

Ze 135 do 300 zł wzrośnie dieta za pracę w obwodowych komisjach w wyborach samorządowych. Przewodniczący takiej komisji dostanie zaś 380 zł – to podwyżka ze 165 zł. Z kolei zastępca przewodniczącego będzie mógł liczyć na 300 zł (wcześniej dostawał 150 zł). Kwoty są wole od podatku.

Poprawiony: wtorek, 12 sierpnia 2014 10:03 Więcej…

Grupa Azoty na liście podmiotów strategicznych

• PDF

5 sierpnia 2014 roku Ministerstwo Skarbu Państwa opublikowało komunikat w sprawie umieszczenia Grupy Azoty na liście podmiotów strategicznych. – „Grupa Azoty jest spółką strategiczną ze względu na skalę działalności, duży wpływ na polską gospodarkę i ogromne znaczenie dla rynku pracy” – czytamy w komunikacie MSP. Przypomnijmy, że  XXV WZDR NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego 27 czerwca przyjęło stanowisko w którym zwróciło się do m.in. Sejmu RP i Rządu o uchwalenie ustawy uznającej obszar sektora Wielkiej Syntezy Chemicznej za strategiczny dla Gospodarki  Narodowej.

Poprawiony: poniedziałek, 11 sierpnia 2014 10:29 Więcej…

Nowa organizacja

• PDF

18 lipca 2014 r. Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego podjął uchwałę o wpisaniu do rejestru ZR: Organizację Zakładową NSZZ „Solidarność”w BA Glass Poland Sp. z o.o. w Poznaniu z siedzibą w Hucie Szkła JEDLICE Jedlice,  46-040 Ozimek.

Poprawiony: piątek, 25 lipca 2014 07:08 Więcej…

Wyrazy głębokiego współczucia

Rodzinie i Bliskim

z powodu śmierci

Andrzeja Jędrusiaka

Przewodniczącego Komisji Zakładowej

przy Przedsiębiorstwie MAX w Kielcach,

Zakład Odlewni w Nysie

w imieniu Komisji Zakładowej składają

Piotr Wożniak

Grzegorz Ziółkowski

oraz Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Śląska Opolskiego

i Rada Oddziału ZR w Nysie

Poprawiony: piątek, 25 lipca 2014 12:31

KOLEDZE WIESŁAWOWI SERWADCZAKOWI

wyrazy głębokiego współczucia z powodu śmierci

MAMY

składają członkowie

Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność”

przy PWiK w Brzegu Sp. z o.o.

Poprawiony: środa, 23 lipca 2014 10:34

Sierpień miesiącem trzeźwości narodu

• PDF

Nie wolno Ci niszczyć siebie, bo nie żyjesz tylko dla siebie!
Jan Paweł II

Po raz pierwszy sierpień stał się miesiącem trzeźwości w 1980 r. O abstynencję zaapelowali wtedy strajkujący stoczniowcy, a wsparł ich Kościół katolicki. Chodziło o to, by miesiąc, w którym obchodzi się tak wiele ważnych rocznic historycznych oraz ważnych świąt kościelnych, uczynić miesiącem trzeźwości narodu.

Poprawiony: środa, 23 lipca 2014 09:18 Więcej…

Judyta wybrana ponownie

• PDF

W poniedziałek 21 lipca w Oddziale ZR W Głuchołazach odbyły się wybory Rady Oddziału na kadencję 2014 – 2018. Przewodniczącą Rady Oddz. ponownie została wybrana Judyta Grajcar.

Koledze ARTUROWI MNICHOWI

wyrazy głębokiego współczucia