NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Komunikat

• PDF

Informujemy, że w piątek 31 października 2014 r. Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Śląska Opolskiego będzie czynny do godz. 1400 .

Kondolencje

• PDF

„Można odejść na zawsze, byle stale być blisko”

Ks. Jan Twardowski

W obliczu ogromnej straty, jaka jest śmierć najbliższej osoby, wyrazy głębokiego żalu i słowa otuchy

RENACIE CZECH

z powodu śmierci

MAMY

składają koleżanki i koledzy z MOZ NSZZ „Solidarność” przy WSSE w Opolu

Poprawiony: środa, 29 października 2014 08:39

Wspomnijmy tych, którzy odeszli

• PDF

1 listopada w dniu Wszystkich Świętych na grobach naszych najbliższych i przyjaciół postawimy kwiaty i zapalimy znicze. Będziemy też wspominali nasze koleżanki i kolegów z NSZZ „Solidarność”. Tak wielu z nich odeszło nagle, zbyt wcześnie. Pozostają jednak w naszych serca i pamięci.

Poprawiony: środa, 29 października 2014 10:23 Więcej…

Pocztowcy z Opolszczyzny na manifestacji w Warszawie

• PDF

Blisko dwustuosobowa grupa Pocztowców w całej Opolszczyzny 18 października uczestniczyła w ogólnopolskiej manifestacji pracowników Poczty Polskiej przed Ministerstwem Administracji i Cyfryzacji w Warszawie.

Poprawiony: piątek, 24 października 2014 10:48 Więcej…

Agencje pracy wiecznie tymczasowej

• PDF

NSZZ „Solidarność” apeluje do Premier Ewy Kopacz o pilne zmiany prawa dotyczącego agencji pracy tymczasowej, zwracając uwagę na poważne nadużycia w ich funkcjonowaniu.

Poprawiony: piątek, 24 października 2014 06:31 Więcej…

Sejm oskładkował umowy zlecenia

• PDF

Posłowie przegłosowali oskładkowanie umów zleceń i umów członków rad nadzorczych. - To drobny krok w dobrym kierunku, ale niewystarczający – ocenia „Solidarność” i dodaje – nasze kampanie zaczynają przynosić efekty.

Poprawiony: czwartek, 23 października 2014 13:07 Więcej…

Czy likwidacja inspekcji jest konieczna

• PDF

15 października 2014 r. odbyła się debata „Czy powołanie nowej Inspekcji czuwającej nad bezpieczeństwem żywności jest konieczne by  usprawnić działający system?”. Zorganizowała ją Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” przy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Opolu i Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego. Debata związana była z planami legislacyjnymi - projektami ustaw: o Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii (inicjatywa Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi) i o Państwowej Inspekcji  Weterynarii i Żywności (autorstwa Klubu Parlamentarnego Platformy Obywatelskiej).

Poprawiony: środa, 22 października 2014 11:59 Więcej…

Komunikat

• PDF

Zarząd Regionu informuję, że  w pierwszym tygodniu grudnia br. planowane jest szkolenie (2 dni) dla członków Rad Pracowników i członków ERZ będących członkami NSZZ „Solidarność”.

Ilość miejsc ograniczona do 20 uczestników (liczy się kolejność zgłoszeń)

Prosimy o zgłoszenia  uczestników szkolenia w nieprzekraczalnym terminie do 20 listopada 2014 r.

Tel. 77 423286864

Fax 77 4545548 lub e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Poprawiony: środa, 22 października 2014 08:14

Pierwsza rocznica śmierci Ninki

• PDF

Dziś mija pierwsza rocznica śmierci Antoniny Smolin, wieloletniej księgowej Zarządu Regionu. Naszej Drogiej Koleżanki Ninki.

Msza św. za zmarłą zostanie odprawiona 22 października o godz. 1800 w kościele pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej w Opolu – Groszowicach

Poprawiony: środa, 22 października 2014 06:58

Strona 1 z 62