biuletyn_8-9

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Sejm przyjął program 500+

• PDF

Sejm przyjął program Rodzina 500+. Głosowało 444 posłów. Za opowiedziało się 261 posłów, przeciw głosowało...

Poprawiony: czwartek, 11 lutego 2016 13:11 Więcej…

65. rocznica śmierci "Łupaszki"

• PDF

65 lat temu, 8 lutego 1951 r. w mokotowskim więzieniu, został zamordowany mjr Zygmunt Szendzielarz ps "Łupaszka".To wyjątkowa rocznica gdyż w tym roku, 24 kwietnia, po 65 latach będziemy mieli honor odprowadzić majora Zygmunta Szendzielarza na miejsce wiecznego spoczynku.
Cześć Jego Pamięci!

Poprawiony: wtorek, 09 lutego 2016 12:28 Więcej…

Plan szkoleń na 2016 rok

• PDF

W trakcie posiedzenia 8 lutego Zarząd Regionu zatwierdził plan szkoleń związkowych na 2016 r.

Nowy komendant WPSP w Opolu

• PDF

Od 1 lutego bryg. Marek Kucharski pełni funkcję przełożonego wszystkich strażaków Państwowej Straży Pożarnej województwa opolskiego. Marek Kucharski był współzałożycielem Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” przy Komendzie Państwowej Straży Pożarnej w Krapkowicach, oraz jej pierwszym przewodniczącym.

Poprawiony: poniedziałek, 01 lutego 2016 09:20 Więcej…

Marek Kucharski szefem strażaków Opolszczyzny

• PDF

Bryg. Marek Kucharski dotychczasowy dowódca powiatowej straży pożarnej w Krapkowicach obejmie stanowisko komendanta wojewódzkiego Państwowej Straży Pożarnej w Opolu. Marek Kucharski jest wieloletnim członkiem NSZZ „Solidarność”.

Serdecznie Koledze gratulujemy!

Poprawiony: piątek, 29 stycznia 2016 14:30

Pierwsze posiedzenie nowo powołanej ROP

• PDF

We wtorek 26 stycznia odbyło się pierwsze posiedzenie Rady Ochrony Pracy, które poprowadził

Poprawiony: piątek, 29 stycznia 2016 12:06 Więcej…

Jeden z 50 najbardziej wpływowych prawników

• PDF

Prof. Marcin Zieleniecki, nasz kolega z Zespołu Prawnego KK NSZZ "Solidarność" i obecnie...

Poprawiony: czwartek, 28 stycznia 2016 10:13 Więcej…

Kontrole PIP na legitymację, bez zbędnej biurokracji

• PDF

Państwowa Inspekcja Pracy powinna więcej wagi przykładać do kontroli, a mniej do biurokracji – uważa Roman Giedrojć, kandydat na nowego głównego inspektora pracy. Najpierw jednak trzeba zmienić przepisy.
We wtorek sejmowa Rada Ochrony Pracy pozytywnie zaopiniowała kandydaturę Romana Giedrojcia na stanowisko głównego inspektora pracy.

Poprawiony: czwartek, 28 stycznia 2016 10:14 Więcej…

Nowe organizacje

• PDF

Prezydium Zarządu Regionu zarejestrowało trzy nowe organizacje związkowe:

1. Organizację Zakładową NSZZ ,, Solidarność” w Nyskim Ośrodku Rekreacji Sp. z o.o. z siedzibą w Nysie

3. Organizację Oddziałową NSZZ „Solidarność” Pracowników Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Nysie

3. Organizację Zakładową NSZZ ,, Solidarność” w Opolskiej Wojewódzkiej Komendzie Ochotniczych Hufców Pracy w Opolu

Strona 1 z 92