biuletyn_8-9

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Obchody 37. rocznicy powstania NSZZ "Solidarność"

• PDF

Region Śląsk Opolski NSZZ „Solidarność” serdecznie zaprasza na uroczystości z okazji 37. rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”, które odbędą się 31 sierpnia (czwartek) 2017 r. w Opolu.

Kulminacyjnym punktem uroczystości będzie Msza św. w intencji członków NSZZ „Solidarność” w katedrze opolskiej o godz. 18.30.

Poprawiony: wtorek, 22 sierpnia 2017 11:59 Więcej…

Konsultacje emerytalne

• PDF

Dzisiaj w siedzibie Regionu odbywają się konsultacje z doradcami emerytalnymi ZUS.

Jest to doskonała okazja, aby uzyskać odpowiedzi na pytania o warunki przyznania emerytury, poznanie wysokości przyszłego świadczenia, dowiedzieć się jakie zgromadzić dokumenty i kiedy złożyć wniosek o emeryturę powiedziała Cecylia Gonet, przewodnicząca NSZZ „Solidarność” Regionu Śląska Opolskiego, rozpoczynając konsultacje z doradcami emerytalnymi ZUS.

Poprawiony: wtorek, 22 sierpnia 2017 10:26

35. Pielgrzymka Ludzi Pracy

• PDF

Region Śląsk Opolski NSZZ „Solidarność” organizuje wyjazd na 35. Pielgrzymkę Ludzi Pracy na Jasną Górę w niedzielę 17 września 2017 r.

Wyjazd z Opola nastąpi o godz. 730 z placu przy ul. 1-go Maja (za dawną Biedronką).

Poprawiony: wtorek, 22 sierpnia 2017 08:42 Więcej…

Zapraszamy na konsultacje emerytalne

• PDF

Zapraszamy jutro, 22 sierpnia 2017 r. o godz. 12.00 na otwarte konsultacje emerytalne w siedzibie ZR przy ul. Damrota 4 w Opolu (sala konferencyjna).

Poprawiony: poniedziałek, 21 sierpnia 2017 08:27 Więcej…

Kondolencje

• PDF

Wyrazy głębokiego współczucia i słowa otuchy

KOLEDZE

ANDRZEJOWI KREBSOWI

z powodu śmierci

ŻONY

składa

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność”

Śląska Opolskiego

Większa ochrona roszczeń pracowników

• PDF

Dziś wchodzi w życie nowelizacja ustawy o ochronie roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy oraz ustawy o kosztach sądowych w sprawach cywilnych. Zmiany rozszerzają ochronę pracowników i przyspieszają udzielanie pomocy finansowej.

Poprawiony: poniedziałek, 21 sierpnia 2017 06:17 Więcej…

14 sierpnia biuro ZR nieczynne

• PDF

14 sierpnia (poniedziałek) 2017 r. biuro Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" będzie nieczynne.

Sprawdź, co się zmieni i jakie masz uprawnienia

• PDF

Oddział ZUS w Opolu we współpracy z Regionem Śląska Opolskiego NSZZ „Solidarność” zapraszają 22 sierpnia 2017 r. o godz. 12.00 na otwarte konsultacje emerytalne w siedzibie ZR przy ul. Damrota 4 w Opolu (sala konferencyjna).

Poprawiony: piątek, 11 sierpnia 2017 10:32 Więcej…

Zmiany w ustawie o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych

• PDF

Dożywotnie świadczenie pieniężne dla wszystkich działaczy opozycji antykomunistycznej i osób represjonowanych z powodów politycznych oraz pierwszeństwo w opiece zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych – to główne założenia przyjętej przez Sejm nowelizacji ustawy o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych.

Poprawiony: czwartek, 10 sierpnia 2017 09:09 Więcej…

Strona 1 z 145