NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Bardzo ważne! Musimy tam być!!!

• PDF

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego organizuje wyjazd na pikietę do Warszawy 4 września (piątek), w dniu głosowania wniosku Prezydenta RP o przeprowadzenie referendum dotyczącego emerytur, sześciolatków i przyszłości lasów państwowych. Koordynatorem wyjazdu na Pikietę pod Senatem RP w Warszawie jest Grzegorz Adamczyk z-ca przewodniczącego ZR tel. 606 394 272, 77 4232860

Poprawiony: wtorek, 01 września 2015 09:04 Więcej…

Kondolencje

LIDZI WINNICKIEJ

członkowi MOZ NSZZ „Solidarność” przy WSEE w Opolu

wyrazy współczucia i słowa otuchy

z powodu śmierci

MAMY

składają

koleżanki i koledzy z MOZ NSZZ „Solidarność” przy WSEE w Opolu

Komunikat

• PDF

Informujemy, że w związku z wyjazdem na uroczystości do Gdańska Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego w Opolu

- w piątek 28 sierpnia będzie czynny do godz. 12.00

- poniedziałek 31 sierpnia 2015 r. będzie nieczynny ( w zamian za święto Wniebowzięcie NMP przypadające w sobotę 15 sierpnia).

Komunikat ws. wyjazdu do Gdańska

• PDF

Informujemy, że wyjazd z Opola na uroczystości do Gdańska nastąpi w piątek 28 sierpnia o godz. 23.00 z placu za sklepem Biedronka na ul. 1-go Maja.

Godziny wyjazdu z terenu ustalają szefowie oddziałów terenowych.

Poprawiony: wtorek, 25 sierpnia 2015 08:07

Solidarność jest jedna

• PDF

W sobotę 22 sierpnia kilkuset Opolan i związkowcy z całej Opolszczyzny wspólnie świętowali 35. rocznicę utworzenia Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność”. W uroczystości uczestniczył przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda i wszyscy żyjący przewodniczący Regionu od 1980 r. : Stanisław Jałowiecki, Jan Całka i Franciszek Szelwicki oraz obecna przewodnicząca ZR Cecylia Gonet.

Uroczystości

Głównym punktem obchodów 35. lecia „Solidarności” była Msza św. odprawiona przez ks. infułata Edmunda Podzielnego w katedrze opolskiej.

Poprawiony: poniedziałek, 24 sierpnia 2015 11:08 Więcej…

Zaproszenie

• PDF

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego i Prezydent Miasta Opola zapraszają na uroczystości z okazji 35 – rocznicy powstania Niezależnego Związku Zawodowego „Solidarność” w sobotę 22 sierpnia w Opolu.

Główne uroczystości:

Godz. 13.30- złożenie wiązanek kwiatów na Skwerze Solidarności w Opolu u zbiegu ulic: Ozimskiej i Katowickiej

Godz. 14.00 – 15.00 Msza św. w opolskiej katedrze, po mszy przemarsz z orkiestrą na Plac Wolności.

Godz. 15.30 – uroczyste otwarcie i przywitanie gości.

Poprawiony: czwartek, 20 sierpnia 2015 06:48 Więcej…

Turniej szachowy

Foto. archiwum

W imieniu organizatorów: Oddziału Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego w Kędzierzynie - Koźlu i Kędzierzyńskiego Klubu Szachowego „Szach” Kędzierzyn - Koźle serdecznie zapraszam członków związku NSZZ „Solidarność” Regionu Śląska Opolskiego, rodziny związkowców oraz mieszkańców z województwa Opolskiego grających w szachy, na otwarty turniej szachowy zorganizowany dla upamiętnienia okazji 35 Rocznicy Powstania Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność".

Poprawiony: czwartek, 20 sierpnia 2015 06:36 Więcej…

Komunikat Nr 4

KOMUNIKAT Nr 4/2015

ws. obchodów XXXV rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych.

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego informuje, że w dniu 22 sierpnia 2015 r w Opolu organizowany jest Piknik Rodzinny w 35 rocznicę powstania NSZZ „Solidarność”. Przewodniczący Rady Oddziałów ZR koordynują wyjazd do Opola z terenu Oddziałów ZR (przejazd uczestników – bezpłatny, koszty autokarów pokrywa ZR).

Koordynatorem Pikniku Rodzinnego jest Grzegorz Adamczyk- Zastępca Przew. ZR .  Kontakt: 77 42 32 865 lub kom. 606 394 272.

Poprawiony: wtorek, 11 sierpnia 2015 06:14 Więcej…

Zaprzysiężenie Prezydenta Andrzeja Dudy

• PDF

6 sierpnia odbędzie się w Warszawie zaprzysiężenie prezydenta Andrzeja Dudy. Uroczystości rozpoczną się o godz. 10.00 w Sejmie RP, a zakończą ok. 17.00 przed Pałacem Prezydenckim. Szczegółowy plan można przeczytać tutaj>>>