biuletyn_8-9

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Jutro pogrzeb Mieczysława Wodeckiego

• PDF

Pogrzeb Mieczysława Wodeckiego odbędzie się 1 czerwca w środę w Skorogoszczy.

Msza św. żałobna o godz. 14.00 w kościele pw. św. Jakuba Apostoła w Skorogoszczy. O godz. 13.00 Różaniec w intencji zmarłego.

Wyjazd na pogrzeb członków Związku autokarem o godz. 12.00 z ul. Kołłątaja w Opolu ( naprzeciwko budynku Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego).

Nie żyje Mieczysław Wodecki

• PDF

W piątek 27 maja 2016 r. w wieku 68 lat zmarł Mieczysław Wodecki. Mieczysław był członkiem związku od 1980 roku. Ostatnio pełnił funkcję z-cy przewodniczącego Miejskiej Komisji Emerytów i Rencistów NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego.

Poprawiony: poniedziałek, 30 maja 2016 07:06

Komunikat

• PDF

Informujemy, że w piątek 27 maja Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego będzie nieczynny.

Zapal znicz dla Rotmistrza

• PDF

25 maja br. przypada 68. rocznica zamordowania rotmistrza Witolda Pileckiego. Tego dnia opolanie będą mogli uczcić bohatera niezłomnego w starciu z okrucieństwami II wojny światowej i bestialską władzą komunistów w Polsce.

Poprawiony: środa, 25 maja 2016 08:04 Więcej…

Komunikat dot. dyżurów prawnika

• PDF

Informujemy, że radca prawny Bronisławy Nabzdyk -Kaczmarek będzie nieobecna do 17 czerwca. W tym okresie porady prawne w Zarządzie Regionu udziela prawnik Helena Rajczuk w dniach dyżurów. Przypominamy jednocześnie, że porad prawnych udzielają również prawnicy we wszystkich Oddziałach ZR w terenie.

Katolicy w życiu publicznym

• PDF

W poniedziałek 23 maja w ramach II spotkania opolskiego Klubu „Społeczeństwo” odbyło się seminarium na temat: katolicy w życiu publicznym. Spotkanie miało miejsce w Urzędzie Miasta Opola a patronat honorowy nad spotkaniem objął JE ks. bp Andrzej Czaja, ordynariusz opolski. Posiedzenie było organizowane przez Macieja Szepietowskiego – Przewodniczącego Rady Oddziału Okręgowego Katolickiego Stowarzyszenia „Civitas Christiana” w Opolu oraz Marcina Ociepę – Przewodniczącego Rady Miasta Opola.

Na zaproszenie organizatorów w seminarium uczestniczyła Cecylia Gonet – przewodnicząca Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego.

Wykład wprowadzający pt.: Co nauka Kościoła wnosi do polityki? Wygłosił ks. dr Antoni Koltbach.

Poprawiony: wtorek, 24 maja 2016 07:36 Więcej…

46 proc. Polaków za zakazem handlu w niedziele i święta. Badanie TNS

• PDF

85 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się robić zakupy w niedzielę i…

Poprawiony: wtorek, 24 maja 2016 06:31

Zmarł Andrzej Urbański

• PDF

Dzisiaj nad ranem zmarł Andrzej Urbański, były szef kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego i były prezes..

Poprawiony: piątek, 20 maja 2016 09:50 Więcej…

Związki uzgodniły propozycję wzrostu wynagrodzeń i emerytur na 2017 r.

• PDF

Trzy centrale związkowe: NSZZ „Solidarność”, OPZZ i FZZ przyjęły wspólną propozycję w sprawie wzrostu w...

Poprawiony: piątek, 20 maja 2016 06:53 Więcej…

Strona 1 z 102