ZBIERAMY PODPISY POD REFERENDUM

NSZZ Solidarność przeprowadza zbiórkę podpisów na listach poparcia wniosku poddania pod referendum ogólnokrajowe sprawy o szczególnym znaczeniu dla obywateli, dotyczącej wieku emerytalnego . Jeśli nie jesteś za podwyższeniem wieku emerytalnego do 67 lat bez względu na płeć, to wypełnij wiersz na załączonym druku, przekaż znajomym, rodzinie, ..... i prześlij wypełnione druki na adres Krajowego Sekretariatu, najbliższego Zarządu Regionu lub do Komisji Krajowej. Tak nie wiele wysiłku z Twojej strony może mieć wpływ na przyszłość u schyłku twojego życia.

KONGRES KRAJOWEGO SEKRETARIATU

W dniach 28 do 30 listopada 2011 r. w Zakopanem odbył się Kongres Sekretariatu, podczas którego podsumowano ponad roczną działalność związaną z prowadzonymi kampaniami wszystkich branź zrzeszonych w Sekretariacie. Znamiennym jest fakt, źe zagrożenia Lasów Państwowych, Gospodarki Wodnej, Parków Narodowych oraz Geologii i Wiertnictwa zostały zakończone sukcesem.

W załączonym pliku przedstawiamy uchwały i stanowiska Kongresu KS odoszące się do minionego okresu jak i bieźącej działalności.

KRONIKA OBRONY LASÓW PAŃSTWOWYCH
Każdemu wydarzeniu historycznemu towarzyszy ocena. Bardzo często pozbawiona jest ona obiektywizmu, za to bogata w przekłamania. W przypadku Kampanii Obrony Polskich Lasów Państwowych, przeprowadzonej w 2010 roku, spotykamy się coraz częściej z elementami wypaczania prawdy. Ich autorami są często ci, których udział zasługuje jedynie na krytykę. Był to jeden z aspektów, który skłonił nas do opracowania dokumentu, zawierającego chronologiczny układ wydarzeń, opartego na faktach. Jest on celowo pozbawiony oceny, którą pozostawiamy czytelnikowi.

MISTRZOSTWA POLSKI LEŚNIKÓW DOBIEGŁY KOŃCA

W sobotę 19 listopada zakończone zostały XII Mistrzostwa Polski Leśników w tenisie stołowym, które przyniosły kilka niespodzianek, ze sporą dozą emocji. Z załączonej informacji dowiemy się o czołowych lokatach. Gratulujemy zwycięzcom trofeów organizatorom, a organizatorom wzorowej oprawy.

ZAPROSZENIE NA MISTRZOSTWA TENISOWE DO RADOMSKA

W dniach 16 do 20 listopada 2011 r. w Radomsku ( RDLP Łódź ) odbędą się XII Mistrzostwa Polski Leśników w Tenisie Stołowym. Wszystkich sympatyków sportu zapraszamy na widowisko, które obejmować będzie gry singlowe, deblowe oraz zmagania grupy kadry kierowniczej. Zgłoszonych zostało 55 zawodników z całej Polski, po wcześniejszych eliminacjach regionalnych. Będzie jak zwykle wiele emocji!!!

Gości: