MISTRZOSTWA POLSKI LEŚNIKÓW DOBIEGŁY KOŃCA

W sobotę 19 listopada zakończone zostały XII Mistrzostwa Polski Leśników w tenisie stołowym, które przyniosły kilka niespodzianek, ze sporą dozą emocji. Z załączonej informacji dowiemy się o czołowych lokatach. Gratulujemy zwycięzcom trofeów organizatorom, a organizatorom wzorowej oprawy.

ZAPROSZENIE NA MISTRZOSTWA TENISOWE DO RADOMSKA

W dniach 16 do 20 listopada 2011 r. w Radomsku ( RDLP Łódź ) odbędą się XII Mistrzostwa Polski Leśników w Tenisie Stołowym. Wszystkich sympatyków sportu zapraszamy na widowisko, które obejmować będzie gry singlowe, deblowe oraz zmagania grupy kadry kierowniczej. Zgłoszonych zostało 55 zawodników z całej Polski, po wcześniejszych eliminacjach regionalnych. Będzie jak zwykle wiele emocji!!!

CO DALEJ Z POLSKIM GAZEM ŁUPKOWYM

Po trudnościach z naszą stroną internetową - mamy nadzieję że pierwszych i ostatnich, przedstawiamy tematykę związaną z gazem łupkowym. Uzyskiwane informacje rodzą przekonanie, źe namacalną korzyścią przeciętnego Kowalskiego będzie jedynie woń tego gazu / nawiasem mówiąc szkodliwa/.

GOSPODARKA WODNA MOŻE WYJŚĆ NA PROSTĄ

Wczoraj 26 lipca 2011r. kolejny raz uczestniczyliśmy w posiedzeniu Sejmowej Komisji Nadzwyczajnej d.s. projektu ustawy o zwalczaniu skutków powodzi........ . Po blisko rocznej batalii, usłanej z naszej strony nieustanną krytyką zamiaru zburzenia obecnej struktury organizacyjnej Gospodarki Wodnej RP, Komisja postanowiła wykreślić z projektu ustawy nieroztropne rozdziały.

Podczas obrad podkreślono również konieczność opracowania planu uzdrowienia tej gałęzi gospodarki, o co ubiegaliśmy w Ministerstwie Środowiska od sierpnia ubiegłego roku. Cieszymy się , że nasze krytyczne argumenty dotyczące projektu ustawy przekonały Szanowną Komisję .

Przez ten rok Gospodarka Wodna dotknęła dna. Przyszedł czas, aby fachowcy wypowiedzieli się o jej przyszłości!

RATUJMY GRUPĘ LOTOS SA

W imieniu Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej Ustawy o zachowaniu przez Państwo Polskie większościowego pakietu akcji Grupy Lotos SA oraz własnym, mając na względzie jeden z ważniejszych rynków energotycznych Naszego Kraju, apelujemy o pilne wysłanie list z wykazem obywateli udzielających poparcie projektowi w/w ustawy.

Listy prosimy przesyłać do dnia 29 lipca, na adres Komitetu: ul. Jana Kochanowskiego 75, 80-402 Gdańsk.

W załączeniu dołączamy dokumenty źródłowe:

Gości: