piątek, 25 Lip 2014
niedziela, 18 września 2011 19:24

Uchwała nr 27/RS/2011

w sprawie akcji protestacyjnej

W związku z brakiem przywrócenia do pracy przez Prezesa Zarządu OSM "Cuiavia" w Inowrocławiu zwolnionych bezpodstawnie w trybie art. 52 KP Kol. Hieronima Stachel i Marka Szczepaniaka, nie wycofania wypowiedzeń zmieniających pracownikom warsztatów elektrycznego, mechanicznego i remontowo-budowlanego, dalszego zastraszania członków NSZZ "Solidarność" oraz łamania praw pracowniczych i przepisów prawa pracy. Sekcja Krajowa Mleczarstwa i Koncentratów Spożywczych NSZZ "Solidarność" postanawia zorganizować w dniu 29 września o godz. 12:00 przed siedzibą Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej "Cuiavia" w Inorocławiu, ul. Nowa 32 ogólnokrajową akcję protestacyjną z udziałem regionów i branż NSZZ "Solidarność".

Zbigniew Sikorski

Idąc za prośbą Przewodniczacego Sekcji gorąco apelujemy do Was Kochani o udział!, szcegolnie tych,  którzy mają mozliwość przyjazdu.

Bliższych informacji udziela Przewodniczący Sekcji Mleczarst. I konc. Spoż. Zbigniew Sikorski tel. 693-441-083, tóry również oczekuje potwierdzeń obecności.