czwartek, 23 Lis 2017

Naszą witrynę przegląda teraz 399 gości
”BEZ WZGLĘDU NA TO, JAKI WYKONUJESZ ZAWÓD, JESTEŚ CZŁOWIEKIEM”
W SEJMIE I SENACIE O POLSKIM CUKROWNICTWIE
środa, 22 listopada 2017 09:19

W dniu 8 listopada 2017roku uczestniczyłem (tj. Stanisław Lubaś) w Parlamencie RP w posiedzeniach Sejmowej i Senackiej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi dotyczącym aktualnej sytuacji w przemyśle cukrowniczym.

W obu posiedzeniach uczestniczył V-ce Minister Rolnictwa i rozwoju Wsi Pan Zbigniew Babalski oraz prezes KSC "Polski -Cukier"S.A. Henryk Wnorowski , który poinformował, ze spółka stara się dobrze przygotować do liberalizacji rynku cukru. W tym celu realizowana jest budowa terminalu w porcie gdańskim do transportu cukru droga morską.

VIII HALOWY TURNIEJ PIŁKI NOŻNEJ
środa, 22 listopada 2017 08:44

VIII Halowy Turniej Piłki Nożnej Sektora Spożywczego już za nami. Pamięć o koledze śp. Dariuszu Jaciuku sprawia, że grupa piłkarskich przyjaciół co roku pojawia się na turnieju w Sierpcu. Piłkarski dzień rozpoczął się tradycyjnie od złożenia wiązanki i zapalenia zniczy pod Pomnikiem Ofiar Katynia w Parku im. Solidarności w Sierpcu.

Serdeczne powitanie drużyn przez organizatorów w hali sportowej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Zdzisława Krzyszkowiaka w Sierpcu dało odzew z drugiej strony.

ZGROMADZENIE OGÓLNE EFFAT O BREXICIE
poniedziałek, 20 listopada 2017 12:47