środa, 29 Cze 2016

WSKAŻ FORMĘ PROTESTÓW , KTÓRE MAJA BYĆ KONTYNUWANE?

Naszą witrynę przegląda teraz 195 gości
”BEZ WZGLĘDU NA TO, JAKI WYKONUJESZ ZAWÓD, JESTEŚ CZŁOWIEKIEM”
XXV-LECIE SEKCJI MLECZARSKIEJ
czwartek, 23 czerwca 2016 09:08

W dniach 19-20 maja 2016r w Gdańsku odbyło się uroczyste WZD Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „Solidarność” z okazji XXV-Lecia Sekcji .

W pierwszym dniu obrad delegaci uczestniczyli w uroczystej Mszy Świętej, którą w bazylice Św.Brygidy odprawiał ks. Kanonik Ludwik Kowalski. Po ceremonii uczestnicy złożyli biało czerwona wiązankę pod Pomnikiem Księdza Prałata Henryka Jankowskiego.

Drugi dzień obrad delegaci rozpoczęli od złożenia wiązanki pod Pomnikiem Poległych Stoczniowców na Placu Solidarności w Gdańsku a następnie udali się do Sali Akwen w siedzibie Solidarności na centralne uroczystości dwudniowych obrad WZD Sekcji.

SPARTAKIADA U SĄSIADÓW- BEREZNE 2016
czwartek, 23 czerwca 2016 11:10

Polskie siatkarki z Łowicza

Na zaproszenie ukraińskiej Federacji Związków Zawodowych z Obwodu Rówieńskiego odpowiedzieli przedstawiciele Sekretariatu z branży przetwórstwa owocowo-warzywnego.

W dniach 16-19 czerwca w Berezne uczestniczyli w Spartakiadzie. Nasza polska Spartakiada była przykładem dla kolegów i w tym roku zorganizowali swoją pierwszą.

Wśród wielu konkurencji polska ekipa odniosła zwycięstwo w strzelaniu z KBKS oraz uplasowała się na trzecim miejscu w siatkówce kobiet.Koleżanka Teresa Kowalska-Suchecka zaprosiła już na jesień związkowców z Ukrainy na rewizytę do Łowicza.Ponadto związkowcy z Polski spotkali się z przedstawicielami związków sektora rolnictwa, leśnictwa i kultury omawiając kwestię współpracy i wymiany doświadczeń w organizowaniu szkoleń oraz wymiany młodzieży. To był bardzo udany wyjazd.Trzymamy kciuki za następne Spartakiady na Ukrainie!

Zobacz zdjęcia  https://drive.google.com/folderview?id=0B3NWsC9HkGjebEIxbWxDZktZVUk&usp=sharing

M. Nowicki

POSIEDZENIE RADY SEKRETARIATU