Andrzej Jacyna prezesem NFZ

Byłaś wojownikiem - czytaj

Życzenia

Życzenia - czytaj

Rusza Ogólnopolska Debata o przyszłości polskiej służby zdrowia. Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Maria Ochman w składzie Społecznej Rady Programowej - czytaj

5 lat Medexpressu

5 lat Medexpressu - czytaj

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję - czytaj

Solidarność pamięta o Profesorze

Solidarność pamięta o Profesorze - czytaj

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia - czytaj

Komunikat

Komunikat - czytaj

2018-06-08 12:30Byłaś wojownikiem

Walczyłaś o każdy szpital i przychodnię. Stawiałaś nas do pionu, aby nie ustawać w walce – tak m.in. żegnała Hannę Trochimczuk-Fidut przewodnicząca Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia NSZZ “Solidarność” Maria Ochman.

Wojewoda dolnośląski Paweł Hreniak, parlamentarzyści, przedstawiciele władz miasta i oczywiście członkowie “Solidarności” uczestniczyli w czwartek 7 czerwca na Cmentarzu Osobowickim w ostatnim pożegnaniu przewodniczącej Regionalnej Sekcji Ochrony Zdrowia. Ciepłe słowa podziękowania za zaangażowanie w związkową działalność wypowiedział przewodniczący Zarządu Regionu Kazimierz Kimso. Licznie przybyłym członkom naszego Związku za wsparcie i towarzyszenie w ostatnich miesiącach walki z chorobą dziękowała córka Zmarłej.

Źródło:http://solidarnosc.wroc.pl/bylas-wojownikiem/