Spotkanie premiera ze związkowcami z władzami NSZZ „Solidarność”.

Spotkanie premiera ze związkowcami z władzami NSZZ „Solidarność”. - czytaj

Cześć i Chwała Bohaterom

Cześć i Chwała Bohaterom - czytaj

Andrzej Jacyna prezesem NFZ

Andrzej Jacyna prezesem NFZ - czytaj

Byłaś wojownikiem

Byłaś wojownikiem - czytaj

Życzenia

Życzenia - czytaj

Rusza Ogólnopolska Debata o przyszłości polskiej służby zdrowia. Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Maria Ochman w składzie Społecznej Rady Programowej - czytaj

5 lat Medexpressu

5 lat Medexpressu - czytaj

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję - czytaj

Solidarność pamięta o Profesorze

Solidarność pamięta o Profesorze - czytaj

2018-05-28 15:2094 Ogólnopolska Pielgrzymka Służby Zdrowia na jasną Górę Obrady Rad Krajowej Sekcji Służby Zdrowia i Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia

Związkowcy z Solidarności służby zdrowia obradowali w sobotę 26 mają w Zarządzie Regionu Częstochowa.

Głównym tematem obrad był przesłany do Sekretariatu Ochrony Zdrowia projekt nowelizacji ustawy o sposobie ustalania najniższego wynagrodzenia zasadniczego pracowników wykonujących zawody medyczne zatrudnionych w podmiotach leczniczych.

W trakcie obrad omówiono również przebieg kampanii wyborczej w naszej branży. Przypominamy wszystkim, którzy uzyskali mandat delegata na WZD Krajowej Sekcji Służby Zdrowia iż wybory odbędą się w dniach 24 – 25.06. 2018r. A Kongres Sekretariatu Ochrony Zdrowia 25 – 26 czerwca 2018 r. w Warszawie.

W spotkaniu Rad w Częstochowie uczestniczyła nowowybrana przewodnicząca KZ w Narodowym Funduszu Zdrowia Bronisława Czarska – Marchelewicz. Związkowcy omówili główne problemy pracowników NFZ wynikające z braku stabilizacji dotyczącej przyszłości Funduszu oraz niepodwyższania wynagrodzeń od ponad 10 lat.

W niedzielę 27 mają związkowcy wzięli udział w uroczystej Sumie odprawianej na Jasnej Górze. W tego rocznej, 94 Pielgrzymce Służby Zdrowia wzięli udział m.in. Minister Zdrowia Łukasz Szumowski z małżonką, Wiceprezes NFZ Maciej Miłkowski oraz Wicemarszałek Sejmiku Województwa Podkarpackiego Stanisław Kruczek.

Duszpasterstwo Służby Zdrowia z Podkarpacia było organizatorem tegorocznej Pielgrzymki w której udział wzięło kilka tysięcy pracowników naszej branży.