Święto Ratowników

Święto Ratowników - czytaj

Prezydent Andrzej Duda podpisał tzw. ustawę podwyżkową dotyczącą pracowników służby zdrowia - czytaj

Ewa Jakimowicz Przewodniczącą Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia we Wrocławiu

Ewa Jakimowicz Przewodniczącą Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia we Wrocławiu - czytaj

W Krynicy drugi dzień Forum Ekonomicznego

W Krynicy drugi dzień Forum Ekonomicznego - czytaj

Spotkanie premiera ze związkowcami z władzami NSZZ „Solidarność”.

Spotkanie premiera ze związkowcami z władzami NSZZ „Solidarność”. - czytaj

Cześć i Chwała Bohaterom

Cześć i Chwała Bohaterom - czytaj

Andrzej Jacyna prezesem NFZ

Andrzej Jacyna prezesem NFZ - czytaj

Byłaś wojownikiem

Byłaś wojownikiem - czytaj

Życzenia

Życzenia - czytaj

2018-03-09 12:05Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję

6 marca 2018 r. w Jastrzębiej Górze odbyło się Zakładowe Zebranie Delegatów NSZZ „Solidarność” przy NFZ. Gościem była Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Maria Ochman, która w wystąpieniu podkreśliła znaczenie ponad tysięcznej organizacji i życzyła pomyślnych obrad i wyborów. Zebranie poprowadził kolega Krzysztof Tenerowicz, członek Rady Sekretariatu Ochrony Zdrowia.

W wyniku wyborów Przewodniczącą Komisji Zakładowej na kadencję 2018-2022 została Bronisława Czarska-Marchelewicz, przewodnicząca Komisji Oddziałowej przy Małopolskim Oddziale Wojewódzkim NFZ. Nowe władze ukonstytuowały się wybierając ze swojego składu między innymi dwóch wiceprzewodniczących. Jednym z nich został Krzysztof Filip przewodniczący Komisji Oddziałowej przy Centrali NFZ i jednocześnie ekspert Sekretariatu Ochrony Zdrowia.

Przewodniczącej Bronisławie Czarska-Marchelewicz oraz nowym władzom NSZZ „Solidarność” przy NFZ serdecznie gratulujemy i życzymy sukcesów w działaniu.