Rusza Ogólnopolska Debata o przyszłości polskiej służby zdrowia. Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Maria Ochman w składzie Społecznej Rady Programowej - czytaj

5 lat Medexpressu

5 lat Medexpressu - czytaj

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję - czytaj

Solidarność pamięta o Profesorze

Solidarność pamięta o Profesorze - czytaj

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia - czytaj

Komunikat

Komunikat - czytaj

Ochman: Do porozumienia potrzebne jest zaufanie. Radziwiłł je stracił

Ochman: Do porozumienia potrzebne jest zaufanie. Radziwiłł je stracił - czytaj

Zmarła Ligia Urniaż-Grabowska

Zmarła Ligia Urniaż-Grabowska - czytaj

Ruszyły prace Zespołu Usług Publicznych Rady Dialogu Społecznego nad nowelizacją ustawy o sposobie ustalania najniższego wynagrodzenia zasadniczego pracowników służby zdrowia. - czytaj

2018-01-05 14:29Ochman: Do porozumienia potrzebne jest zaufanie. Radziwiłł je stracił

Minister Konstanty Radziwiłł stracił zaufanie pracowników służby zdrowia niezbędne do zawarcia porozumienia – powiedziała w TVN24 Maria Ochman, przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia NSZZ „Solidarność”. Jej zdaniem obiecanie kolejnych podwyżek dla jednej grupy zawodowej uruchomi lawinę roszczeń.

- Lekarze nie są najgorzej uposażoną grupą zawodową w służbie zdrowia. Przyznanie podwyżek tylko rezydentom spowoduje uruchomienie fali roszczeń.

Jak powiedziała Ochman:

- Dzisiaj w służbie zdrowia wszyscy są po studiach, nie tylko lekarze. Nie ma tak jak kiedyś tzw. średniego personelu. Dlatego trzeba rozmawiać o podwyżkach dla wszystkich pracowników i tych medycznych i niemedycznych.

Podsumowała, że jako pacjent chce aby do porozumienia doszło.

Źródło:http://www.tysol.pl/a14805-Ochman-Do-porozumienia-potrzebne-jest-zaufanie-Radziwill-je-stracil