Andrzej Jacyna prezesem NFZ

Byłaś wojownikiem - czytaj

Życzenia

Życzenia - czytaj

Rusza Ogólnopolska Debata o przyszłości polskiej służby zdrowia. Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Maria Ochman w składzie Społecznej Rady Programowej - czytaj

5 lat Medexpressu

5 lat Medexpressu - czytaj

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję

Komisja Zakładowa przy NFZ wybrała władze na nową kadencję - czytaj

Solidarność pamięta o Profesorze

Solidarność pamięta o Profesorze - czytaj

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia

Rada Dialogu Społecznego Informacja na temat sytuacji w służbie zdrowia - czytaj

Komunikat

Komunikat - czytaj

2017-10-24 14:06Ruszyły prace Zespołu Usług Publicznych Rady Dialogu Społecznego nad nowelizacją ustawy o sposobie ustalania najniższego wynagrodzenia zasadniczego pracowników służby zdrowia.

W Centrum Dialogu Społecznego rozpoczęło się posiedzenie Zespołu ds Usług Publicznych które ma na celu dokonania zmian w "ustawie podwyżkowej". Jest to realizacja uchwały RDS-przedstawiciele NSZZ „Solidarność” występują z postulatem objęcia ustawą WSZYSTKICH pracowników zatrudnionych w opiece zdrowotnej oraz zapewnienia źródeł finansowania.
W spotkaniu obok ustawowych partnerów społecznych biorą również udział przedstawiciele rezydentów.
Ministerstwo Zdrowia zapewniło otwarcie na postulaty.
M. Ochman podkreśliła że jest konieczne szybkie tempo prac aby zdążyć z nowelizacją ustawy przed drugim etapem jej realizacji