Zespół Prawny

NSZZ „Solidarność” na potrzeby pracowników zrzeszonych w Związku zatrudnia prawników specjalizujących się w prawie pracy. W biurze Komisji Krajowej, Zespół Prawny zajmuje się m.in. przygotowywaniem analiz prawnych, opinii do aktów prawnych, stanowisk do rozmów z rządem, projektów nowelizacji aktów prawnych wsparciem regionalnych i branżowych struktur Związku.

Zespół Prawny należy do pionu kompetycyjnego członka prezydium ds. dialogu społecznego i negocjacji i jest częścią Biura Eksperckiego Komisji Krajowej.

Bezpośrednią pomoc prawną pracownicy uzyskują w regionalnych biurach prawnych.

Zespół Prawny

Sekretariat:
tel. 58 308-42-54, fax. 58 308-42-94,

dr hab. Krzysztof Woźniewski (prof. UG), email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

dr hab. Marcin Zieleniecki (prof. UG), email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.