3. Kompetencje eksperckie

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” realizuje projekt pt.: „Podnoszenie kompetencji eksperckich przedstawicieli NSZZ „Solidarność” umożliwiających czynny udział w procesie stanowienia prawa  na wybranych aktach prawnych z zakresu prawa pracy oraz obejmujące rynek pracy”.

Wzmocnienie potencjału eksperckiego NSZZ „Solidarność” nastąpi poprzez:

• udział 950 przedstawicieli „S” w szkoleniu pt.: „Rola przedstawicieli „S” w procesie legislacji i stanowienia prawa pracy,
  • udział 30 przedstawicieli „S” w III-etapowym szkoleniu pt.: „Analiza i ocena skutków regulacji związanej z rynkiem pracy z wykorzystaniem wskaźników makroekonomicznych”,
  • podwyższenie kompetencji u 3 ekspertów „S” poprzez ukończenie studiów podyplomowych „Analiza jakości prawa” utworzonych na SGH w Warszawie

Pierwsze 4 szkolenia wyjazdowe pt.: „Rola przedstawicieli „S” w procesie legislacji i stanowienia prawa pracy”, odbędą się w Ciechanowie w dniach: 21-23.05.2018; 28-30.05.2018; 11-13.06.2018; 14-16.06.2018 (rozpoczęcie zajęć 11.30 pierwszego dnia i zakończenie zajęć dnia ostatniego o godz. 13.00).

Informacje o miejscu i terminach poszczególnych szkoleń, a także o ich formule (wyjazdowe czy stacjonarne) są zamieszczane na bieżąco w załączniku „Szczegółowy harmonogram realizacji szkoleń”.

Harmonogram realizacji udzielanego wsparcia

Szczegółowy harmonogram realizacji szkoleń od IX do XII 2019

Szczegółowy harmonogram realizacji szkoleń od IV do VI 2019

Szczegółowy harmonogram realizacji szkoleń od I do III 2019

Szczegółowy harmonogram realizacji szkoleń od X do XII 2018

Szkolenia dla przedstawicieli Solidarności – aktualności

Od maja 2018 roku trwają szkolenia pt. „Rola przedstawicieli Solidarności w procesie legislacji i stanowienia prawa pracy” mające na celu nabycie i podniesienie przez słuchaczy kompetencji eksperckich w zakresie niezbędnym do prawidłowego udziału w procesie legislacji i stanowienia prawa pracy. Do tej pory odbyło się 16 szkoleń z 50 zaplanowanych, przeszkolono 309 osób (133 kobiety i 176 mężczyzn). Szkolenia odbyły się w Ciechanowie, Wrocławiu, Legnicy, Karpaczu i Sandomierzu.

Nabór na szkolenia prowadzony jest przez Regiony.
Zapraszamy

Uczestnicy szkolenia z Regionu Podbeskidzie, Sandomierz 11-13.03.2019

Uczestnicy szkolenia z Regionu Świetokrzyskiego, Sandomierz 10-12.04.2019

Uczestniczki szkolenia z Krajowej Sekcji Kobiet, Sandomierz 13-15.05.2019r.

Kontakt:

Elżbieta Wielg – Kierownik projektu, email: e.wielg@solidarnosc.org.pl