Rzesz贸w i Radom - zorganizowani

(04.09) Rzeszów i Ziemia Radomska to kolejne regiony, które przy艂膮czy艂y si臋 do akcji "Zorganizowani maj膮 lepiej". W Radomiu przedstawiciele zak艂adów pracy i zarz膮du regionu oprócz centrum miasta rozdawali zwi膮zkowe informatory i upominki tak偶e przed zak艂adami pracy w Grójcu (Faurecia, Ferrero Roche, Urz膮d Miasta), w Warce (Warwin, Urz膮d Miasta), w Pionkach (ZPS "PRONIT", Urz膮d Miasta).

M艂ode osoby w wi臋kszo艣ci pozytywnie reagowa艂y bior膮c ulotki. Zdarzy艂o nam si臋 te偶 rozmawia膰 z m艂odymi lud藕mi, którzy nie wiedzieli nic na temat zwi膮zku zawodowego "Solidarno艣膰": jak dzia艂a, jak pomaga i gdzie mie艣ci si臋 jego siedziba w Radomiu - relacjonuje Krzysztof Kaczkowski, koordynator ds. rozwoju Regionu Ziemia Radomska.

W Regionie Rzeszowskim akcja obj臋艂a a偶 siedem oddzia艂ów terenowych i zako艅czy si臋 5 wrze艣nia podczas "Nocnego Biegu Ulicznego Solidarno艣ci". Nasze dzia艂ania odbierane s膮 przez mieszka艅ców bardzo pozytywnie, co wida膰 w relacjach lokalnych mediów, które uda艂o nam si臋 zainteresowa膰 akcj膮 "Zorganizowani maj膮 lepiej" - mówi Czes艂aw Knapik, koordynator ds. rozwoju w Regionie Rzeszowskim.

Powr贸t na g贸r臋