Pikieta w obronie pracownika Jysk

Zarz膮d Regionu Ziemi 艁ódzkiej NSZZ „Solidarno艣膰” apeluje o poparcie akcji protestacyjnej w obronie bezprawnie zwolnionego z pracy Tomasza Jamrozika, przewodnicz膮cego Komisji Zak艂adowej NSZZ „Solidarno艣膰” w Jysk Polska sp. z o.o. i cz艂onka Zarz膮du Regionu Ziemi 艁ódzkiej NSZZ „Solidarno艣膰”.

21 wrze艣nia br. o godz. 11.00 ma rozpocz膮膰 si臋 pikieta przed siedzib膮 Centrum Dystrybucji Jysk przy ulicy Du艅skiej 22 w Radomsku. Cz艂onkowie Zwi膮zku chc膮cy wzi膮膰 udzia艂 w prote艣cie proszeni s膮 o zg艂aszanie si臋 do 19 wrze艣nia do Dzia艂u Regionalnego Zarz膮du Regionu w 艁odzi, telefonicznie pod numerem 42 67-72-627 lub 42 67-72-628 albo mailowo na adres kontakty.lodz@solidarnosc.org.pl.

Akcja jest popierana przez Komisj臋 Krajow膮 NSZZ „Solidarno艣膰”, która w swoim stanowisku podkre艣la, 偶e zwolnienie Tomasza Jamrozika 艂amie ustaw臋 o zwi膮zkach zawodowych i Konstytucj臋 RP, poniewa偶 jest przejawem dyskryminacji ze wzgl臋du na przynale偶no艣膰 zwi膮zkow膮. Czytamy w nim, 偶e „praktyki stosowane przez Jysk Polska sp. z o.o. s膮 niedopuszczalne. Bulwersuje to tym bardziej, 偶e dzieje si臋 w firmie z Danii, która szczyci si臋 wysokimi standardami przestrzegania praw pracowniczych i zwi膮zkowych”.

www.solidarnosc.gda.pl

Powr贸t na g贸r臋