Muzyczna lekcja polskiego

Muzyczna lekcja polskiego fot.W.Milewski

Wr臋czenie nagród i dyplomów w czasie posiedzenia Rady Sekcji O艣wiaty i Wychowania NSZZ „S” Regionu Gda艅skiego zwie艅czy艂o Wojewódzki Konkurs Muzyczny „Polska – moje miejsce mój kraj”.

– To by艂a lekcja z polskiego – powiedzia艂 gratuluj膮c uczestnikom konkursu jego wspó艂organizator Wojciech Ksi膮偶ek, przewodnicz膮cy o艣wiatowej sekcji. Gratulacje nale偶膮 si臋 m艂odym wykonawcom za znakomite wykonanie utworów, wprawnie pos艂ugiwanie si臋 g艂osem i instrumentami oraz si臋ganie po patriotyczny repertuar.

Przed zwi膮zkowcami z o艣wiatowej „S” wyst膮pili: zdobywczyni I miejsca w kategorii szkól podstawowych  Adrianna Kordowska, uczennica Szko艂y Podstawowej nr 14 w Gda艅sku, która wykona艂a utwór „Ojczyzna”, laureaci II miejsca, czyli zespó艂 School Life z Zespo艂u Szkó艂 w Kie艂pinie, wykonawcy na rockowa nut臋 fragmentu z „Kol臋dy nocki” i utworu „Jedyne co mam” oraz zdobywczyni III miejsca – Zuzanna Pola艅ska ze Szko艂y Podstawowej w Pogórzu z piosenk膮 „Niepodleg艂o艣膰”.

Tegoroczna edycja konkursu zorganizowanego przez o艣wiatow膮 „Solidarno艣膰” znów rozmachem zaskoczy艂a pozytywnie samych organizatorów. Zg艂osi艂o udzia艂 ponad 400 wykonawców.

Tutaj przeczytaj wi臋cej

Region Gda艅ski