II Pielgrzymka Ludzi Pracy do Henrykowa

Serdecznie zapraszamy do udzia艂u w II Archidiecezjalnej Pielgrzymce Ludzi Pracy do Henrykowa w dniu 21 maja 2017 r.

Henryków jest miejsce wyj膮tkowym. Tam, w pocysterskim klasztorze przechowywana jest s艂ynna Ksi臋ga Henrykowska, spisana po 艂acinie, z pierwszym zdaniem w j臋zyku polskim.

Tam w艂a艣nie, u stóp figurki Matki Bo偶ej zwanej Królow膮 Polskiego S艂owa, pragniemy podzi臋kowa膰 Panu Bogu za wszystko co nam daje i prosi膰 o nowe 艂aski dla ludzi pracy naszego regionu.

W tym szczególnym dniu warto by膰 wraz z rodzin膮 i oprócz strawy duchowej wypocz膮膰 na 艂onie natury, s艂uchaj膮c koncertu Lombardu – pami臋tamy „Prze偶yj to sam”, ”Szklan膮 pogod臋”, “Droga Pani z TV” i wiele innych piosenek. Liczne atrakcje czeka膰 b臋d膮 na najm艂odszych.

Program Pielgrzymki
godz. 11.00 – rejestracja uczestników w Henrykowie
godz. 12.00 – Msza 艢wi臋ta pod przewodnictwem abp. Józefa Kupnego  metropolity wroc艂awskiego
godz. 13.30 – posi艂ek dla uczestników pielgrzymki
godz. 15.00 – koncert zespo艂u LOMBARD
godz. 16.30 – podsumowanie pielgrzymki i zako艅czenie uroczysto艣ci

W czasie pielgrzymki zbieramy 艣rodki na pomoc dla Aleppo.

Zapraszamy wszystkich do Henrykowa!

Region Dolny 艢l膮sk organizuje bezp艂atny przejazd autokarami do Henrykowa i z powrotem. Zapisy do 15 maja przyjmuje w sekretariacie Regionu Karolina Tomczak, tel. 605067077, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczy膰, konieczne jest w艂膮czenie w przegl膮darce obs艂ugi JavaScript.

Region Dolny 艢l膮sk

Powr贸t na g贸r臋