Piknik w Rybniku

Liczne atrakcje, gry i zabawy czeka艂y na uczestników tegorocznego V Pikniku Rodzinnego organizowanego przez MON NSZZ Solidarno艣膰 Pracowników O艣wiaty w Rybniku, który odby艂 si臋 w sobot臋, 20 wrze艣nia 2014 r., na terenie Gotartowic, obok lotniska.

Piknik rozpocz膮艂 si臋 o godz. 15. W programie przewidziano liczne gry i zabawy oraz ró偶ne atrakcje dla dzieci i doros艂ych. Na pewno na nud臋 nie narzekali najm艂odsi, na których czeka艂y: du偶a dmuchana zje偶d偶alnia-zamek, a tak偶e stoisko z wat膮 cukrow膮, zabawkami, balonami.

Nieco starsi mogli sprawdzi膰 swoje si艂y w konkursie, w którym trzyosobowe dru偶yny m臋skie przeci膮ga艂y lin臋.
Natomiast inni mogli wykaza膰 si臋 na boisku, rozgrywaj膮c mecz siatkarski. Du偶膮 atrakcj膮 by艂 pokaz dzia艂a艅 ratownictwa drogowego oraz sprz臋tu i wyposa偶enia wykorzystywanego przez policj臋. Najodwa偶niejsi brylowali na parkiecie.

Na wszystkich oczekiwa艂 smaczny pocz臋stunek wraz z napojami oraz domowe ciasta upieczone przez cz艂onkinie zwi膮zku.  Pi臋kna, s艂oneczna pogoda pot臋gowa艂a dobry humor i przyczyni艂a si臋 do naprawd臋 fajnej zabawy. Zapraszamy za rok. Za uatrakcyjnienie naszej imprezy dzi臋kujemy: Komendzie Miejskiej Pa艅stwowej Stra偶y Po偶arnej w Rybniku, Komendzie Miejskiej Policji w Rybniku oraz firmie OLMET- Oddzia艂owi w Rybniku.

Hanna Grzelec przewodnicz膮ca MOZ NSZZ Solidarno艣膰 Pracowników O艣wiaty w Rybniku
Powr贸t na g贸r臋