Albicla.com

Warszawa, 04.02.2021 r.

Podczas dwudniowego posiedzenia  Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” ustaliło, że najbliższe spotkanie Rady KSOiW z powodu obostrzeń pandemicznych, odbędzie się w formie zdalnej w dniu 18 lutego 2021 r. Dokładne informacje o porządku obrad i kwestiach technicznych zostaną przesłane członkom Rady.

Prezydium podsumowało i omówiło wnioski jakie wynikają z rozmów   przedstawicieli Prezydium KSOiW z minister Marzeną Machałek dotyczących edukacji włączającej, która będzie jednym z ważnych tematów posiedzenia Rady. Omówiono również zgłaszane do Sekcji problemy związane z pracą nauczycieli w ramach tzw. konsultacji dla ósmoklasistów i maturzystów oraz terminami rekrutacji do szkół ponadpodstawowych.

Przeanalizowano i ustalono warunki techniczne oraz zasady przyjęcia przez Radę Sekcji Krajowej wykonania budżetu za 2020 r i przyjęcia preliminarza budżetu na 2021r.

Postanowiono podjąć działania w związku z koniecznością udziału w programie szczepień pracowników obsługi w przedszkolach, szkołach i ośrodkach mających obok nauczycieli codzienny, bezpośredni kontakt z dziećmi i młodzieżą.

Monika Ćwiklińska

rzecznik prasowy

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.