A A A

Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność" wzywa wszystkich edukacyjnych hejterów do niezwłocznego zaprzestania naruszeń dóbr osobistych nauczycielek z programu "Szkoła z TVP".

Oburzające jest w jaki sposób neoliberalni celebryci, często mieniący się w mediach jako obrońcy praw człowieka i tolerancji, wylewają na pracowników oświaty falę nienawiści. Stanowczo sprzeciwiamy się mieszaniu polskiej szkoły do polityki, antagonizowaniu środowiska oświatowego oraz obniżaniu prestiżu zawodu nauczyciela poprzez takie zachowanie. Uważamy, że telewizja publiczna nie ustrzegła się błędów przy produkcji wskazanego programu ale sytuacja spowodowana epidemią koronawirusa jest nadzwyczajna i bezprecedensowa.

W dobie największego od dziesięcioleci kryzysu ważne jest solidarne podejmowanie inicjatyw mających na celu usprawnienie nauki na odległość. Taka jest rola silnego i nowoczesnego związku zawodowego. Takie też działania będzie podejmować KSOiW NSZZ "Solidarność", nie zapominając jednocześnie o obronie interesów zawodowych i GODNOŚCI ludzi pracy.

Ryszard Proksa

KSOiW NSZZ "Solidarność"

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.