Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” otrzymuje informacje od naszych członków – pracowników oświaty, którzy natrafiają na wiele problemów próbując dostosować swoją pracę do trudnej sytuacji, w której wszyscy się znaleźliśmy.

Naszym głównym zadaniem w obliczu epidemii jest dbałość o zdrowie własne i rodziny, a także naszych uczniów. Zapewnia nam to jako grupie zawodowej możliwość pozostania w domu i zdalnego świadczenia pracy. Życie i zdrowie jest wartością najcenniejszą, dlatego przyjęliśmy takie rozwiązanie ze zrozumieniem i zadowoleniem. Szkoła, przedszkole czy inna placówka oświatowa to miejsce stwarzające duże zagrożenie epidemiologiczne.

Do tak szczególnej sytuacji nikt nie był przygotowany: MEN, organy prowadzące placówki, szkoły, pracownicy oświaty. Nauczyciele jednak, nie czekając na uregulowania prawne w tym zakresie, od pierwszych dni podjęli się trudnego zadania pracy z dziećmi i młodzieżą w formie tzw. zdalnego nauczania. Na bieżąco dostosowują metody pracy do możliwości dzieci i młodzieży, samodzielnie się dokształcają, tworzą materiały dla uczniów, wykorzystują zasoby Internetu. Pracują posługując się najczęściej prywatnym sprzętem komputerowym i własnymi środkami łączności. Po raz kolejny okazało się, jak aktualny jest wieloletni postulat „Solidarności” o konieczności określenia standardów pracy w oświacie, w tym wyposażenia nauczyciela w stosowne narzędzia i pomoce. Do tego m.in. postulatu wrócimy, jak tylko sytuacja się unormuje.

Tymczasem apelujemy do dyrektorów placówek oświatowych i jednostek samorządu terytorialnego o wsparcie dla nauczycieli i pracowników oświaty. Zwracamy się również do naszych Koleżanek i Kolegów o spokój i rozsądek w realizacji naszych zadań i obowiązków.

W tych szczególnych warunkach bądźmy solidarni!

Monika Ćwiklińska

Rzecznik prasowy KSOiW NSZZ „Solidarność”

Attachments:
Download this file (Komunikat 25.03.20 (5).pdf)Komunikat 25.03.20 (5).pdf[ ]206 kB

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty