Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

Warszawa, 29.01.2020 r.

W dniu 29 stycznia 2020 r. w Pałacu Prezydenckim w Warszawie odbyło się uroczyste spotkanie Prezydenta RP Andrzeja Dudy z Komisją Krajową NSZZ „Solidarność” z okazji przypadającego na 2020 rok 40 rocznicy powstania naszego Związku.

Podczas obrad Przewodniczący Krajowej Sekcji  Oświaty i Wychowania Ryszard Proksa zabrał głos przypominając o braku realizacji przez rząd RP VI punktu porozumienia, które zawarte zostało 7 kwietnia 2019 r. z naszym związkiem. Stwierdził, że strona rządowa – wówczas pod przewodnictwem pani wicepremier Beaty Szydło  - zobowiązała się do końca 2019 r. opracować i uzgodnić ze związkami zawodowymi nowy system wynagradzania nauczycieli. Jednak prace w tym zakresie nawet się nie rozpoczęły. Dowodem tego, jak ważne jest spełnienie tego zobowiązania, była konieczność podniesienia od stycznia 2020 r. minimalnych stawek wynagrodzenia grupie nauczycieli tak, aby ich wysokość nie była niższa, niż płaca minimalna w kraju.

Przewodniczący Proksa przypomniał również o skierowanym przez KSOiW liście do premiera Mateusza Morawieckiego oraz poparciu naszych starań w tej sprawie przez Prezydium Komisji Krajowej. Zwrócił się do Prezydenta RP z apelem o wsparcie naszych działań zmierzających do wypełnienia podjętych przez rząd zobowiązań wobec nauczycieli.

Monika Ćwiklińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Attachments:
Download this file (K prez 29.01.20-2.pdf)K prez 29.01.20-2.pdf[ ]370 kB

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty