Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

W dniu 4 grudnia 2019 r. w Warszawie odbyło się spotkanie w sprawie projektu rozporządzenia MEN zmieniającego tzw. „rozporządzenie płacowe”. Krajową Sekcję Oświaty i Wychowania  NSZZ „Solidarność” reprezentowali w nim Monika Ćwiklińska i Jerzy Ewertowski.

Minister Dariusz Piontkowski poinformował, że rozporządzenie ma charakter techniczny i służy dostosowaniu minimalnych stawek wynagrodzenia zasadniczego nauczycieli do ogłoszonego przez rząd minimalnego wynagrodzenia od stycznia 2020 roku wynoszącego 2600 zł. Zapowiedział również podwyżkę wynagrodzeń nauczycieli o 6% od września 2020 r.

Jerzy Ewertowski krytycznie ocenił wysokości stawek minimalnego wynagrodzenia nauczycieli z najwyższymi kwalifikacjami wskazując na ich niewłaściwą relację w stosunku do wynagrodzenia minimalnego w kraju. Pozytywnie natomiast przyjął zapowiedź ministra edukacji dotyczącą zmiany kwoty bazowej w ustawie Karta nauczyciela we wrześniu 2020 r. oraz jego gotowość do rozpoczęcia prac nad nowym systemem wynagradzania połączonych ze zmianą sposobu finansowania oświaty.

KSOiW nie akceptuje propozycji MEN podwyżki o 6% od września 2020 r. postulując waloryzację płac nauczycieli o 15% od stycznia 2020 r.

Monika Ćwiklińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Inne media:

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty