Epidemia. Vademecum Pracownika.   Powrót do pracy - zalecenia PIP   Kadencja SIP„Czerwcowi emeryci”

Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej w:

Ośrodku Hyrny w Zakopanem www.hyrny.pl    Ośrodku Savoy w Spale www.savoy.com.pl  Ośrodku Ziemowit w Jarnołtówku www.osrodekziemowit.pl

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. Do skorzystania z rabatu nie są upoważnione osoby towarzyszące.

JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

14 października to Dzień Edukacji Narodowej.  Z tej okazji nauczyciele składają na kartkach pocztowych serdeczne życzenia spełnienia zobowiązań dotyczących zmiany systemu wynagradzania nauczycieli, które wynikają z punktu VI Porozumienia z 7 kwietnia 2019 r., zawartego między przedstawicielami KSOiW NSZZ „Solidarność” i rządu.

Akcja pocztówkowa to element kampanii informacyjnej dotyczącej zmiany systemu wynagradzania nauczycieli. Przypomnijmy, że KSOiW NSZZ „Solidarność” od kilku lata mówi o konieczności zmiany systemu wynagradzania nauczycieli oraz zmianie systemu finansowania zadań oświatowych. Na temat założeń naszej koncepcji rozmawialiśmy jeszcze z minister edukacji Anną Zalewską, a efektem rozmów dotyczących tych kwestii jest punk VI Porozumienia z 7 kwietnia 2019 r. między „Solidarnością” a rządem.

W ramach tej akcji zostało wydrukowanych ok. 200 tysięcy pocztówek skierowanych do ministra edukacji Dariusza Piontkowskiego, które będą wysyłać nauczyciele w całej Polsce.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

______________

Relacja filmowa wkrótce.