A A A

14 października to Dzień Edukacji Narodowej.  Z tej okazji nauczyciele składają na kartkach pocztowych serdeczne życzenia spełnienia zobowiązań dotyczących zmiany systemu wynagradzania nauczycieli, które wynikają z punktu VI Porozumienia z 7 kwietnia 2019 r., zawartego między przedstawicielami KSOiW NSZZ „Solidarność” i rządu.

Akcja pocztówkowa to element kampanii informacyjnej dotyczącej zmiany systemu wynagradzania nauczycieli. Przypomnijmy, że KSOiW NSZZ „Solidarność” od kilku lata mówi o konieczności zmiany systemu wynagradzania nauczycieli oraz zmianie systemu finansowania zadań oświatowych. Na temat założeń naszej koncepcji rozmawialiśmy jeszcze z minister edukacji Anną Zalewską, a efektem rozmów dotyczących tych kwestii jest punk VI Porozumienia z 7 kwietnia 2019 r. między „Solidarnością” a rządem.

W ramach tej akcji zostało wydrukowanych ok. 200 tysięcy pocztówek skierowanych do ministra edukacji Dariusza Piontkowskiego, które będą wysyłać nauczyciele w całej Polsce.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

______________

Relacja filmowa wkrótce.

Attachments:
Download this file (pocztówka.pdf)pocztówka.pdf[ ]774 kB

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.