Epidemia. Vademecum Pracownika.   Powrót do pracy - zalecenia PIP   Kadencja SIP„Czerwcowi emeryci”

Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej w:

Ośrodku Hyrny w Zakopanem www.hyrny.pl    Ośrodku Savoy w Spale www.savoy.com.pl  Ośrodku Ziemowit w Jarnołtówku www.osrodekziemowit.pl

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. Do skorzystania z rabatu nie są upoważnione osoby towarzyszące.

JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

Spotkaniu przewodniczył wiceminister Maciej Kopeć, w którym udział wzięli przedstawiciele nauczycielskich związków zawodowych, nadzoru pedagogicznego, dyrektorzy szkół oraz samorządów. Krajową Sekcję Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” reprezentowały Ewa Roszyk i Anna Dobropolska.

Jako pierwsi swoje stanowiska zreferowali przedstawiciele związków zawodowych. Reprezentanci „Solidarności” podkreślali, że nasz Związek stanowczo domaga się realizacji

w trybie pilnym Porozumienia z rządem z 7 kwietnia br. Ewa Roszyk, powołując się na pismo Prezydium KSOiW NSZZ „Solidarność”, skierowane 9 września do ministra Dariusza Piontkowskiego w tej sprawie, zaapelowała do niego, aby MEN w trybie natychmiastowym przygotował rozwiązania prawne, które by zgodnie z zapowiedzią rządu, zlikwidowały problem biurokratyzacji.

W odniesieniu do naszego stanowiska przedstawiciele MEN poinformowali, że dobiegają końca prace nad zbiorem aktów prawnych i niebawem zostaną przesłane do konsultacji społecznych. Jednocześnie zwrócono uwagę na fakt, iż projekt dotyczący ewaluacji zewnętrznej kończy się w 2020 r., a od 2015 r. dokumentacja z nim związana została już znaczne ograniczona.

Uczestnicy dyskusji wskazywali na wiele obszarów pracy szkoły, w których funkcjonuje nadmierna biurokratyzacja. Jak podkreślił wiceminister Maciej Kopeć należy przyjrzeć się tym dokumentom, które są potrzebne, a z których można zrezygnować. Ta kwestia będzie tematem pracy grupy w najbliższym czasie.

Ewa Roszyk

Anna Dobropolska

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)