A A A

Minister edukacji narodowej Dariusz Piontkowski spotka się dziś z „Solidarnością”. Z ramienia Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w rozmowach uczestniczyć będą Ryszard Proksa, przewodniczący KSOiW, Jerzy Ewertowski, przewodniczący zespołu finansowego i Ewa Roszyk, członek Prezydium. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 11.00 w Centrum Partnerstwa Społecznego „Dialog”. Nasz Związek chce rozmawiać o założeniach zmiany systemu wynagradzania, według którego wynagrodzenia nauczycieli miałyby być powiązane z przeciętnym wynagrodzeniem w gospodarce narodowej. Przypomnijmy, w porozumieniu zawartym 7 kwietnia między „Solidarnością” a rządem jest zapewnienie, że nowy system będzie obowiązywał od 2020 roku.

Olga Zielińska dla PAP:

Olga Zielińska, rzecznik Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność", podkreśla, że dla związku najważniejszym tematem rozmów będzie zmiana systemu wynagradzania nauczycieli. - Mamy przygotowaną naszą koncepcję, według której wynagrodzenia nauczycieli miałyby być powiązane z przeciętnym wynagrodzeniem w gospodarce narodowej - mówi rzecznik.

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.