A A A

Stefan Kubowicz  Honorowym Przewodniczącym Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność”. Nowe władze Stowarzyszenia.

Po upływie pięcioletniej kadencji członkowie Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność” wybrali władze na kolejną kadencję. Zanim jednak to nastąpiło Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia, na wniosek ustępującego Zarządu, przyznało założycielowi, długoletniemu przewodniczącemu Stowarzyszenia– Stefanowi Kubowiczowi tytuł Honorowego Przewodniczącego Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność”.

W wyniku wyborów nowymi  członkami trzyosobowego Zarządu zostali: Jerzy Ewertowski, Wojciech Jaranowski, Krzysztof Jędrzejczyk. Nowy Zarząd ukonstytuował się w następujący sposób: przewodniczącym Stowarzyszenia został Jerzy Ewertowski, zastępcą przewodniczącego Krzysztof Jędrzejczyk a sekretarzem Wojciech Jaranowski.

Wybrano również Komisję Rewizyjną Stowarzyszenia: Przewodniczącą Komisji Rewizyjnej została Jolanta Kornel, członkami Komisji Piotr Oskar Czechowski oraz Krystyna Bojahr.

Członkowie Stowarzyszenia przyjęli sprawozdanie finansowe, omówili bieżące sprawy dotyczące funkcjonowania Stowarzyszenia i jego agend, tj. „Przeglądu Oświatowego”, Wydawnictwa oraz Instytutu Doskonalenia Nauczycieli „Solidarność”.

Wojciech Jaranowski

Sekretarz Zarządu

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.