Sprawy dorosłych muszą być załatwiane między dorosłymi!

Dziękujemy za liczne gesty poparcia (e-maile, stanowiska, pisma, telefony), które otrzymujemy z całej Polski. Nasz protest wspiera wiele organizacji oświatowych, poszczególne regiony i inne branże. Gesty solidarności z nami wyrażają także indywidualni członkowie naszego Związku, ale też rodzice i osoby niezrzeszone.

Nasz ogólnopolski protest – okupacja Małopolskiego Kuratorium Oświaty w Krakowie - jest wyrazem walki o godność nauczycieli, uczciwe wynagrodzenia i właściwe warunki pracy. Domagamy się także od rządu przywrócenia rangi zawodu nauczyciela. Nie chcemy, by zakładnikami naszej walki z rządem o realizację postulatów „Solidarności” pracowników oświaty byli uczniowie. Chcemy rozmawiać na temat naszych konkretnych postulatów.

Dlatego zwracamy się z apelem do wszystkich członków „Solidarności”, sympatyków naszego Związku, rodziców oraz ludzi, którzy rozumieją nasz protest

o wspieranie nas poprzez wysyłanie do nas, przedstawicieli rządu i parlamentarzystów oraz mediów listów, stanowisk i e-maili.

Zapewniamy Was o naszej determinacji. My nie ustąpimy!

Agata Łyko,

przewodnicząca

Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”

oraz protestujący

Oferta specjalna

10% zniżki

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty

Historyczna Sala BHP- centrum konferencyjno-wystawienniczego.

Użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i przywilejów.

Od bieżącego numeru wprowadzamy zmiany w miesięczniku „Wychowawca”.

ENCYKLOPEDIA SOLIDARNOŚCI