Sprawy dorosłych muszą być załatwiane między dorosłymi!

Dziękujemy za liczne gesty poparcia (e-maile, stanowiska, pisma, telefony), które otrzymujemy z całej Polski. Nasz protest wspiera wiele organizacji oświatowych, poszczególne regiony i inne branże. Gesty solidarności z nami wyrażają także indywidualni członkowie naszego Związku, ale też rodzice i osoby niezrzeszone.

Nasz ogólnopolski protest – okupacja Małopolskiego Kuratorium Oświaty w Krakowie - jest wyrazem walki o godność nauczycieli, uczciwe wynagrodzenia i właściwe warunki pracy. Domagamy się także od rządu przywrócenia rangi zawodu nauczyciela. Nie chcemy, by zakładnikami naszej walki z rządem o realizację postulatów „Solidarności” pracowników oświaty byli uczniowie. Chcemy rozmawiać na temat naszych konkretnych postulatów.

Dlatego zwracamy się z apelem do wszystkich członków „Solidarności”, sympatyków naszego Związku, rodziców oraz ludzi, którzy rozumieją nasz protest

o wspieranie nas poprzez wysyłanie do nas, przedstawicieli rządu i parlamentarzystów oraz mediów listów, stanowisk i e-maili.

Zapewniamy Was o naszej determinacji. My nie ustąpimy!

Agata Łyko,

przewodnicząca

Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”

oraz protestujący

IMG_9772-2
IMG_9758-2
53618387_2083149841738167_7059162300145467392_o
IMG_9820-2
53835386_2083149485071536_7753919289437978624_n
IMG_9772-2
IMG_9758-2
53618387_2083149841738167_7059162300145467392_o
IMG_9820-2
53835386_2083149485071536_7753919289437978624_n

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP