REGULAMIN KONKURSU EDUKACYJNEGO

"40 Rocznica Pierwszej Pielgrzymki Jana Pawła II do Polski – Czy pamiętasz? Czy wiesz?" realizowanego i finansowanego w ramach Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022. Muzeum Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego, z siedzibą przy ul. Hlonda 1 w Warszawie, zwane dalej Muzeum, ogłasza Konkurs edukacyjny pt. 40 Rocznica Pierwszej Pielgrzymki Jana Pawła II do Polski – Czy pamiętasz? Czy wiesz?, zwany dalej Konkursem.

Założenia ogólne

Konkurs jest projektem edukacyjnym, skierowanym do uczniów ze szkół gimnazjalnych i dwóch ostatnich klas szkoły podstawowej (tj. urodzonych w latach 2005 i 2004) - pierwsza kategoria wiekowa, oraz do uczniów szkół średnich (tj. urodzonych w latach 2003, 2002, 2001 i 2000) - druga kategoria wiekowa.

Głównym celem Konkursu jest odkrywanie, przypomnienie i upamiętnienie przełomowego wydarzenia w najnowszej historii Polski, jakim była Pierwsza Pielgrzymka Jana Pawła II do Ojczyzny.

Organizatorem Konkursu jest Muzeum Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego z siedzibą w Warszawie przy ul. Prymasa Augusta Hlonda 1 (02-972), adres do korespondencji: al. Rzeczypospolitej 1, Warszawa 02-972.

Prace zgłaszane do Konkursu mają prezentować relacje ze wspomnień o Pierwszej Pielgrzymce, zachowanych w rodzinach i środowiskach lokalnych, z których pochodzą uczestnicy Konkursu, w formie nagrań audio, video lub relacji pisemnych. Praca powinna stanowić zamkniętą całość o długości nieprzekraczającej 5 minut przy plikach audio i video lub 10 000 znaków łącznie ze spacjami dla prac pisemnych.

Do Konkursu można zgłaszać wyłącznie prace dotychczas niepublikowane i nie zgłoszone do innych konkursów.

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.