REGULAMIN KONKURSU EDUKACYJNEGO

"40 Rocznica Pierwszej Pielgrzymki Jana Pawła II do Polski – Czy pamiętasz? Czy wiesz?" realizowanego i finansowanego w ramach Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022. Muzeum Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego, z siedzibą przy ul. Hlonda 1 w Warszawie, zwane dalej Muzeum, ogłasza Konkurs edukacyjny pt. 40 Rocznica Pierwszej Pielgrzymki Jana Pawła II do Polski – Czy pamiętasz? Czy wiesz?, zwany dalej Konkursem.

Założenia ogólne

Konkurs jest projektem edukacyjnym, skierowanym do uczniów ze szkół gimnazjalnych i dwóch ostatnich klas szkoły podstawowej (tj. urodzonych w latach 2005 i 2004) - pierwsza kategoria wiekowa, oraz do uczniów szkół średnich (tj. urodzonych w latach 2003, 2002, 2001 i 2000) - druga kategoria wiekowa.

Głównym celem Konkursu jest odkrywanie, przypomnienie i upamiętnienie przełomowego wydarzenia w najnowszej historii Polski, jakim była Pierwsza Pielgrzymka Jana Pawła II do Ojczyzny.

Organizatorem Konkursu jest Muzeum Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego z siedzibą w Warszawie przy ul. Prymasa Augusta Hlonda 1 (02-972), adres do korespondencji: al. Rzeczypospolitej 1, Warszawa 02-972.

Prace zgłaszane do Konkursu mają prezentować relacje ze wspomnień o Pierwszej Pielgrzymce, zachowanych w rodzinach i środowiskach lokalnych, z których pochodzą uczestnicy Konkursu, w formie nagrań audio, video lub relacji pisemnych. Praca powinna stanowić zamkniętą całość o długości nieprzekraczającej 5 minut przy plikach audio i video lub 10 000 znaków łącznie ze spacjami dla prac pisemnych.

Do Konkursu można zgłaszać wyłącznie prace dotychczas niepublikowane i nie zgłoszone do innych konkursów.

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP