Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

Przewodniczący oświatowej „S” oznajmił, że sztab postanowił, iż zawiesza rozmowy z minister Anną Zalewską do momentu realizacji przez MEN postulatów płacowych. W razie braku spełnienia tych postulatów KSOiW 15 kwietnia przeprowadzi radykalną akcję protestacyjną.

Minister Anna Zalewska przedstawiła propozycję MEN dotyczącą podwyżek wynagrodzeń dla nauczycieli: Już we wrześniu 2019 r., a nie w styczniu 2020 r. nauczyciele otrzymają koleją podwyżkę pensji. To o 16, 1 proc. więcej wynagrodzenia w stosunku do 31 marca 2018 r. To sprawia, że ponad 60 proc. nauczycieli otrzyma 508 zł więcej do miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego. Przełoży się to również na zwiększenie wysokości dodatków, a w konsekwencji wzrost średniego wynagrodzenia nauczycieli.

Szefowa resortu edukacji oznajmiła, że różnice w wysokościach dodatków do wynagrodzeń dla poszczególnych nauczycieli (nawet w obrębie tej samej gminy) są bardzo duże i trzeba to naprawić. Przyznała, że konieczna jest zmiana systemu wynagradzania nauczycieli. Przypomnijmy, że to jeden z głównych postulatów KSOiW NSZZ „S”.

Kolejne spotkanie minister Zalewskiej z przedstawicielami związków zawodowych jest planowane na 31 stycznia. Wcześniej ma odbyć się zebranie sztabu protestacyjno-strajkowego KSOiW NSZZ „S”.

Olga Zielińska

KSOIW NSZZ „Solidarność”

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)