Warszawa, 15 stycznia 2019r.

Nadzwyczajna Rada Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ Solidarność” powołała komitet protestacyjno-strajkowy!

Członkowie Rady KSOiW NSZZ „Solidarność” spotkali się dziś (15 stycznia) z przewodniczącym Komisji Krajowej NSZZ „S” Piotrem Dudą w siedzibie „S” w Warszawie. Lider naszego Związku poinformował zebranych o decyzji Konwentu przewodniczących zarządów regionów i sekretariatów branżowych NSZZ „Solidarność” o przekształceniu NSZZ „Solidarność” w sztab protestacyjno-strajkowy. Przedstawił również powody tej decyzji, tj. niezadawalające efekty negocjacji „Solidarności” z rządem.

Po spotkaniu z przewodniczącym Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotrem Dudą odbyło się posiedzenie Nadzwyczajnej Rady KSOiW NSZZ „S”, podczas której zdecydowano o powołaniu Sztab Protestacyjno-Strajkowy. W jego skład weszli: członkowie Prezydium KSOiW, przewodniczący sekcji regionalnych oraz delegaci WZD KSOiW, którzy są członkami Komisji Krajowej  i jednocześnie reprezentują struktury oświatowe.

Nadzwyczajna Rada KSOiW podtrzymała swoją decyzję dotyczącą postulatów płacowych: „Solidarność” pracowników oświaty domaga się 15 proc. podwyżki płac od stycznia 2019 r. oraz zmiany systemu wynagradzania, który miałby być powiązany ze średnią wynagrodzeń w gospodarce narodowej.

Członkowie Rady zdecydowali również, że Komitet Protestacyjny spotka się 21 stycznia w siedzibie „Solidarności” w Warszawie w celu omówienia strategii działań.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Previous Next Play Pause
DSC00009 DSC00101 DSC00026 DSC00059 DSC00020 DSC00095 DSC00024 DSC00047 DSC000121 DSC00102 DSC00089 DSC00003 DSC00119 DSC00070 DSC00071 DSC00073 DSC00035 DSC00093 DSC00058

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP