Albicla.com

A A A

Z przykrością odnotowujemy fakt, że są centrale związkowe, które swoje działania koncentrują przede wszystkim na krytykowaniu „Solidarności”. Po raz kolejny zostaliśmy zaatakowani przez jedną z nich.

Argumentem przeciwko nam było to, że nie chcemy współpracować z innymi związkami zawodowymi. Przypominamy więc ponownie, że NSZZ „Solidarność” jest Niezależnym Samorządnym Związkiem Zawodowym i nie musi tłumaczyć się ze swojej działalności przed nikim!

Medialne pomówienia naszym zdaniem są dalszym ciągiem kampanii antysolidarnościowej. Szkoda że wymieniona organizacja nie może pochwalić się konkretnymi efektami własnych działań, a brak swojej skuteczności maskuje atakami na „Solidarność”.

Powtarzamy po raz kolejny, że nie będziemy współpracować z centralą związkową, która współorganizowała w szkołach „tęczowy piątek”, a teraz, przed świętami Bożego Narodzenia, wydała szokujący „poradnik” dla szkół, z którego wynika, że jest przeciwna kultywowaniu wielowiekowej chrześcijańskiej tradycji i obchodzenia najważniejszych świąt katolickich w szkołach.

Ryszard Proksa

Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność”

wPolityce.pl:

Szokujący "poradnik"

Tęczowy piątek

Komunikat

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.