A A A

Z przykrością odnotowujemy fakt, że są centrale związkowe, które swoje działania koncentrują przede wszystkim na krytykowaniu „Solidarności”. Po raz kolejny zostaliśmy zaatakowani przez jedną z nich. Argumentem przeciwko nam było to, że nie chcemy współpracować z innymi związkami zawodowymi. Przypominamy więc ponownie, że NSZZ „Solidarność” jest Niezależnym Samorządnym Związkiem Zawodowym i nie musi tłumaczyć się ze swojej działalności przed nikim!

Medialne pomówienia naszym zdaniem są dalszym ciągiem kampanii antysolidarnościowej. Szkoda że wymieniona organizacja nie może pochwalić się konkretnymi efektami własnych działań, a brak swojej skuteczności maskuje atakami na „Solidarność”.

Powtarzamy po raz kolejny, że nie będziemy współpracować z centralą związkową, która współorganizowała w szkołach „tęczowy piątek”, a teraz, przed świętami Bożego Narodzenia, wydała szokujący „poradnik” dla szkół, z którego wynika, że jest przeciwna kultywowaniu wielowiekowej chrześcijańskiej tradycji i obchodzenia najważniejszych świąt katolickich w szkołach.

Ryszard Proksa

Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność”

wPolityce.pl:

Szokujący "poradnik"

Tęczowy piątek

Komunikat

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP