A A A

Po raz kolejny Zespół Szkół Elektrycznych nr 1 w Krakowie stał się miejscem obrad Walnego Zjazdu Delegatów Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”. W dniu 16 kwietnia 2018 r. delegaci z całej Małopolski przybyli wybierać władze największej regionalnej sekcji branżowej, liczącej obecnie ponad 6000 członków.

Nasz zjazd zaszczycili swoją obecnością: Przewodniczący Zarządu Regionu Małopolskiego Wojciech Grzeszek, Małopolski Kurator Oświaty Barbara Nowak, Dyrektor Nadzoru Pedagogicznego Dorota Skwarek, którzy w swych wystąpieniach bardzo wysoko ocenili dotychczasową pracę Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego.
W wyniku przeprowadzonych wyborów przewodniczącą SORM NSZZ „Solidarność” została wybrana na kolejną kadencję Agata Łyko. Obok Przewodniczącej została również wybrana nowa Rada SORM NSZZ „Solidarność”, licząca obecnie 54 osoby, a także 5-osobowa Komisja Rewizyjna SORM NSZZ „Solidarność. Zjazd zakończyły wybory delegatów na WZD Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność’.
W wyniku wyborów wyłoniono grupę 13 delegatów, którzy będą reprezentować naszą Sekcję na Zjeździe Krajowym. Wybory przebiegły sprawnie, w miłej, przyjaznej atmosferze, a czas oczekiwań na wyniki głosowań został wykorzystany do przedstawienia osiągnięć Sekcji w formie wspomnieniowej prezentacji oraz filmu „Jesteśmy Pamięcią - grudniowe dni”, będącego efektem projektu edukacyjno-historycznego przeprowadzonego przez Sekcję.
SORM NSZZ „Solidarność”
Jolanta Zawistowicz

Oferta specjalna

10% zniżki

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty

Historyczna Sala BHP- centrum konferencyjno-wystawienniczego.

Użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i przywilejów.

Od bieżącego numeru wprowadzamy zmiany w miesięczniku „Wychowawca”.

ENCYKLOPEDIA SOLIDARNOŚCI