Szanowni Państwo,
w związku z nieprawdziwymi informacjami zamieszczonymi w artykułach prasowych, m.in. w Gazecie Wyborczej (z dnia 6 marca i 14 marca 2018 r. autorstwa Leszka Kostrzewskiego) w sprawie przechodzenia nauczycieli na wcześniejszą emeryturę bez względu na wiek na podstawie art. 88 KN, w celu rozwiania wątpliwości i uniknięcia niepotrzebnego niepokoju w środowisku zainteresowanych nauczycieli, poniżej załączamy dwa opracowania prawne, zamieszczone na łamach “Przeglądu Oświatowego”, które szczegółowo wyjaśniają tę kwestię.

Pozdrawiam
Ryszard Proksa
Attachments:
Download this file (PO nr 6_2018.pdf)PO nr 6_2018.pdf[ ]199 kB
Download this file (POnr13_2017 str 10-11.pdf)POnr13_2017 str 10-11.pdf[ ]1421 kB

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP