A A A
Dnia 21.stycznia w Licheńskim Sanktuarium zgromadzili się nauczyciele, wychowawcy, pracownicy oświaty z regionu toruńsko– włocławskiego i wielkopolskiego by wspólną Eucharystią  rozpocząć swoje doroczne opłatkowe spotkanie. Mszę Świętą odprawioną w bazylice o godzinie 12.00  koncelebrował  diecezjalny duszpasterz nauczycieli i wychowawców ks. dr Andrzej Tomalak.

Po Mszy Świętej  udano się do Domu Pielgrzyma „Arka” gdzie wspólnym śpiewem kolędy „ Bóg się rodzi” przypominającej w swej treści tak niedawno obchodzone święta Narodzenia Pańskiego rozpoczęto wspólny opłatek. Był to czas refleksyjny dający możliwość zatrzymania się w pędzie codziennego zabiegania i zastanowienia się nad cudem betlejemskiej nocy.

Wśród wielu wypowiadanych przez gości życzeń usłyszeć można było troskę o polską szkołę, o dobre wychowanie dzieci i młodzieży, o poszanowanie wartości i tradycji, o zgodę i jedność  w środowiskach pracy.

Rok temu w Licheniu podczas podobnego spotkania ukonstytuował się   społeczny komitet budowy pomnika żołnierzy wyklętych, który w tym szczególnym dniu spotkał się i debatował nad realizacją zamierzonego celu.

Organizatorami spotkania byli: Diecezjalne Duszpasterstwo Nauczycieli i Wychowawców Sekcje Regionalne Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Toruńsko-Włocławskiego i Regionu Wielkopolska.

Danuta Szmajda

Kliknij na zdjęcie aby powiększyć.

2DSC_9045
DSC_9061
DSC_9086
DSC_9019

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP