Rozporządzenie ws. urlopów dla poratowania zdrowia podpisane.

Wydanie rozporządzenia przez ministra zdrowia, w porozumieniu z ministrem edukacji wiąże się z wejściem w życie od 1 stycznia tego roku ustawy o finansowaniu zadań oświatowych. Ustawa ta nowelizuje niektóre zapisy w ustawie Karta Nauczyciela, w tym dotyczące przyznawania nauczycielom urlopu dla poratowania zdrowia.

W załączniku opinia KSOiW do projektu rozporządzenia.

Attachments:
Download this file (KSOiW_239a_2017 MZ opinia.pdf)KSOiW_239a_2017 MZ opinia.pdf[ ]419 kB
Download this file (rozporzadzenie_zdr.pdf)rozporzadzenie_zdr.pdf[ ]283 kB

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP