A A A

„Atlas demograficzny Polski” jest pierwszym od wielu lat opracowaniem graficznym przygotowanym przez Główny Urząd Statystyczny przedstawiającym w tak szerokim zakresie najważniejsze procesy demograficzne zachodzące w kraju.

„1939–1945 Pro Memoria” to okolicznościowe opracowanie, przygotowane z okazji siedemdziesiątej rocznicy zakończenia II wojny światowej. Publikacja zawiera wybrane informacje statystyczne o Polsce w okresie bezpośrednio poprzedzającym wybuch II wojny światowej i po jej zakończeniu, a także dane ilustrujące wymiar strat ludzkich i materialnych w czasie wojny. Przedstawione dane pochodzą głównie ze źródeł historycznych, prezentowanych w wydawnictwach GUS.

Mały Rocznik Statystyczny Polski 2017. Obszerny zestaw informacji o Polsce oraz wybrane dane o krajach Europy i świata. W bogatej formie graficznej prezentowany jest opis statystyczny stanu gospodarki oraz poziomu życia ludności (edukacja strona 196)

Informacje o placówkach oświatowych- 31.10.2017.

Materiał ze strony:

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.