Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

83d41_oswiata_3
17318_oswiata_2
AWERS
Kaplica
krak
lowicz
Monte Cassino sztandar
Monte Cassino
REWERS

Poczet sztandarowy stanowili: chorąży – sztandarowy Krzysztof Jędrzejczyk, asysta – Joanna Kuryło i Ryszard Grzywiński. Obecnie „stały poczet sztandarowy SKOiW” stanowią: chorąży – sztandarowy Krzysztof Jędrzejczyk, asysta – Wojciech Jaranowski i Lesław Ordon.

Wykonanie i opis:

Drzewce dwudzielne wykonane z drewna bukowego – jasne lakierowane, okucia mosiężne całość zwieńczona orłem z koroną (odlew ze srebrnego metalu) na mosiężnej kuli –mocowana śrubą dwustronną do drzewca sztandaru . Pod osadzeniem orła i kuli pamiątkowa mosiężna tuleja z wygrawerowanym napisem „Poświęcił Ojciec Święty Jana Paweł II  Rzym 11 listopada 1996 roku”.   Mocowanie sztandaru do drzewca – kółka metalowe nawleczone na pręt mosiężny zakończony z dwu stron ozdobnymi mosiężnymi nakrętkami. Drzewce sztandaru oraz futerały na drzewca i sztandar zostały wykonane dzięki staraniom  śp. kol. Wojciecha Kotarby.

Sztandar był haftowany ręcznie w prywatnej pracowni specjalizującej się w haftowaniu sztandarów kościelnych.

Awers: to  haft na białym atłasie, w kole  złoty napis Sekcja Krajowa Oświaty I Wychowania  , czarny NSZZ i Czerwony / tzw. solidarycą/Solidarność w koło wpleciona zielona gałązka oliwna.. W dole otwarta księga z datą na uchylonej kartce 1980, w tle widać datę 1981.

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty