Apelujemy do wszystkich członków NSZZ "Solidarność" o wsparcie naszych Kolegów z Castoramy Polska, którzy zostali bezprawnie zwolnieni przez pracodawcę i wzięcie udziału w kampanii Labour Start oraz o jej jak najszersze ROZPROPAGOWANIE. W celu wzięcia w niej udziału, możliwe jest korzystanie z odnośnika:

• REWERS
  • Monte Cassino
  • krak
  • 17318_oswiata_2
  • 83d41_oswiata_3
  • lowicz
  • AWERS
  • Kaplica
  • Monte Cassino sztandar

Poczet sztandarowy stanowili: chorąży – sztandarowy Krzysztof Jędrzejczyk, asysta – Joanna Kuryło i Ryszard Grzywiński. Obecnie „stały poczet sztandarowy SKOiW” stanowią: chorąży – sztandarowy Krzysztof Jędrzejczyk, asysta – Wojciech Jaranowski i Lesław Ordon.

Wykonanie i opis:

Drzewce dwudzielne wykonane z drewna bukowego – jasne lakierowane, okucia mosiężne całość zwieńczona orłem z koroną (odlew ze srebrnego metalu) na mosiężnej kuli –mocowana śrubą dwustronną do drzewca sztandaru . Pod osadzeniem orła i kuli pamiątkowa mosiężna tuleja z wygrawerowanym napisem „Poświęcił Ojciec Święty Jana Paweł II  Rzym 11 listopada 1996 roku”.   Mocowanie sztandaru do drzewca – kółka metalowe nawleczone na pręt mosiężny zakończony z dwu stron ozdobnymi mosiężnymi nakrętkami. Drzewce sztandaru oraz futerały na drzewca i sztandar zostały wykonane dzięki staraniom  śp. kol. Wojciecha Kotarby.

Sztandar był haftowany ręcznie w prywatnej pracowni specjalizującej się w haftowaniu sztandarów kościelnych.

Awers: to  haft na białym atłasie, w kole  złoty napis Sekcja Krajowa Oświaty I Wychowania  , czarny NSZZ i Czerwony / tzw. solidarycą/Solidarność w koło wpleciona zielona gałązka oliwna.. W dole otwarta księga z datą na uchylonej kartce 1980, w tle widać datę 1981.

Oferta specjalna

10% zniżki

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty

Historyczna Sala BHP- centrum konferencyjno-wystawienniczego.

Użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i przywilejów.

Od bieżącego numeru wprowadzamy zmiany w miesięczniku „Wychowawca”.