A A A

Placówka Kształceniowa Blossin e. V., Sozial Zentrum Chemillé i Dom Św. Maksymiliana Kolbego w Gdańsku zapraszają wszystkie osoby zainteresowane polsko-niemiecko-francuską wymianą młodzieży, które poszukują organizacji partnerskich, do udziału w giełdzie kontaktów, która odbędzie się od 11 do 14 grudnia 2017 roku.

Podczas giełdy doświadczony zespół referentów oferuje możliwość:
    wzajemnego zapoznania się organizacji partnerskich z Francji, Polski i Niemiec,
    uzyskania informacji o najważniejszych krokach pod­czas planowania wymiany młodzieży,
    wsparcia w opracowywaniu nowych projektów,
    zorientowania się w możliwościach wsparcia merytorycz­nego i finansowego ze strony Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży oraz Francusko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży,
    poznania metod pracy z grupą dwu- i trójnarodową,
    poznania regionu gospodarzy.
Miejsce
Chateau de la Morosière (Neuvy en Mauges, 49120 Chemillé-en-Anjon, Francja)
Organizatorzy
Placówka Kształceniowa Blossin e. V., Sozial Zentrum Chemillé, i Dom Pojednania i Spotkań im. Św. Maksymiliana M. Kolbego (DMK)
Język
Podczas giełdy zapewniamy tłumaczenie kosekutywne oraz symul­taniczne, dlatego znajomość języka niemieckiego lub francuskiego nie jest wymagana.
Uczestnicy
Do udziału w giełdzie zapraszany osoby powyżej 18 roku życia (po 8 uczestników z Polski, Niemiec i Francji).
Koszt uczestnictwa
120,00 euro (opłata obejmuje koszty programu, pełne wyżywienie i nocleg w pokojach dwuosobowych (prysznic/WC); istnieje ograniczona możliwość zakwaterowania w pokojach jednoosobowych za dodatko­wą opłatą 15,00 euro za noc).
Zgłoszenia
Wypełnione formularze zgłoszeniowe (p. prawa kolumna) można przesyłać do 31 października 2017 roku mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Giełda jest dofinansowana ze środków Francusko-Nie­mieckiej Współpracy Młodzieży.

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP