Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

A A A

Członkowie Rady zdecydowali o kontynuacji protestu okupacyjnego siedziby Małopolskiego Kuratora Oświaty w Krakowie przez „Solidarność ”, który przybrał formę ogólnopolskiej akcji protestacyjnej. Protest okupacyjny w Krakowie ma charakter bezterminowy, co oznacza, że będzie on prowadzony aż do podpisania z Rządem RP satysfakcjonującego „Solidarność” porozumienia.

Jednocześnie postanowiono o zaostrzeniu protestu od poniedziałku 25 marca. Zdecydowano o podjęciu najostrzejszej formy, czyli głodówki.

W związku z ogłoszeniem 4 kwietnia przez Sztab Protestacyjno -Strajkowy NSZZ „Solidarność” (władz krajowych NSZZ „Solidarność”) ogólnopolskiej akcji protestacyjnej, polegającej na pikietach przed Urzędami Wojewódzkimi zaapelowano o liczne  w nich uczestnictwo.

Zaznaczono, że jednocześnie z protestem okupacyjnym w Krakowie NSZZ „Solidarność” pracowników oświaty przeprowadza procedury sporu zbiorowego w placówkach, w których działają organizacje związkowe naszego Związku.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Informacja również na stronie:
Attachments:
Download this file (Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf)Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf[ ]277 kB

Oferta specjalna

10% zniżki