Kraków, 21 marca 2019 r.

Podsumowanie efektów dotychczasowych negocjacji między rządem i „Solidarnością” oraz strategie kolejnych działań to powody, dla których zwołano 21 marca 2019 r. Nadzwyczajną Radę Krajowej Sekcji i Oświaty NSZZ „Solidarność”.

Dobitnie podkreślono, że nie osiągnięto porozumienia między naszym Związkiem a Rządem RP w kwestii realizacji postulatów „Solidarności”, w tym formułowanych przez KSOiW NSZZ „Solidarność”.

Członkowie Rady zdecydowali o kontynuacji protestu okupacyjnego siedziby Małopolskiego Kuratora Oświaty w Krakowie przez „Solidarność ”, który przybrał formę ogólnopolskiej akcji protestacyjnej. Protest okupacyjny w Krakowie ma charakter bezterminowy, co oznacza, że będzie on prowadzony aż do podpisania z Rządem RP satysfakcjonującego „Solidarność” porozumienia.

Jednocześnie postanowiono o zaostrzeniu protestu od poniedziałku 25 marca. Zdecydowano o podjęciu najostrzejszej formy, czyli głodówki.

W związku z ogłoszeniem 4 kwietnia przez Sztab Protestacyjno -Strajkowy NSZZ „Solidarność” (władz krajowych NSZZ „Solidarność”) ogólnopolskiej akcji protestacyjnej, polegającej na pikietach przed Urzędami Wojewódzkimi zaapelowano o liczne  w nich uczestnictwo.

Zaznaczono, że jednocześnie z protestem okupacyjnym w Krakowie NSZZ „Solidarność” pracowników oświaty przeprowadza procedury sporu zbiorowego w placówkach, w których działają organizacje związkowe naszego Związku.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

IMG_0180 (Copy)
IMG_0184 (Copy)
IMG_0136 (Copy)
IMG_0272 (Copy)
IMG_0217 (Copy)
IMG_0161 (Copy)
IMG_0203 (Copy)
IMG_0138 (Copy)
IMG_0159 (Copy)
IMG_0180 (Copy)
IMG_0184 (Copy)
IMG_0136 (Copy)
IMG_0272 (Copy)
IMG_0217 (Copy)
IMG_0161 (Copy)
IMG_0203 (Copy)
IMG_0138 (Copy)
IMG_0159 (Copy)
Informacja również na stronie:
Attachments:
Download this file (Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf)Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf[ ]277 kB

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.