A A A

Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” zdecydowanie popiera protest Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Małopolskiego. Podjęto decyzję, że akcja Sekcji Regionalnej przekształca się w protest ogólnopolski.

Prezydium KSOiW NSZZ „S” dyskutowało o strategii protestu, opracowało harmonogram działań, także dotyczący struktur regionalnych. Protest w Małopolsce ma trwać do czasu uzyskania satysfakcjonującego porozumienia z rządem RP. Czekamy na przybycie premiera Mateusza Morawieckiego lub umocowanego przedstawiciela rządu i podjęcie negocjacji z protestującymi.

KSOiW NSZZ „S” dziękuje za wszystkie słowa i listy poparcia, które przesyłają nie tylko nauczyciele, ale także inne grupy zawodowe. Apelujemy do Sekcji Regionalnych o wsparcie nas i zorganizowanie w swoich regionach akcji wspierających.

Sprawy dorosłych muszą być załatwiane między dorosłymi!

Dzieci nie powinny być zakładnikami walki związkowców z rządem o godność pracowników oświaty, podwyżki wynagrodzeń i poprawę warunków pracy. Dlatego oczekujemy na premiera Mateusza Morawickiego podjęcia rzetelnych i merytorycznych rozmów z „Solidarnością”. Jeśli rządzący nas zlekceważą, jesteśmy zdeterminowani do zaostrzenia form protestu.

Ryszard Proksa

przewodniczący KSOiW NSZZ „Solidarność”

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.