Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

A A A

Wśród postulatów NSZZ „Solidarność” są także najważniejsze żądania oświaty. Parlamentarzyści prawicy zapewnili, że przekażą postulaty naszego Związku rządowi i władzom poszczególnych partii wchodzących w skład Zjednoczonej Prawicy. Sztab Protestacyjno- Strajkowy NSZZ „Solidarność” zdecydował także o kolejnych działaniach Związku. Postanowiono, że na razie nie będą ujawniane szczegóły.

Piotr Duda odniósł się także do podejmowanej przez niektóre struktury związkowe „Solidarności” współpracy z innymi centralami związkowymi. Podkreślił, że NSZZ „Solidarność” prowadzi własną akcję protestacyjną według swojego harmonogramu. Dotyczy to także struktur regionalnych i poszczególnych branż. Nie ma zatem zgody „Solidarności” na zawieranie porozumień z innymi centralami związkowymi (na wszystkich poziomach organizacyjnych Związku).

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

----------------------

Postulaty Związku